Sarto te sterk voor Sparta’25

Beek en Donk - Voor de vierde competitiewedstrijd van het seizoen moest Sparta’25 het opnemen tegen het Tilburgse Sarto. Door de hevige regenval in Tilburg werd de wedstrijd verplaatst van het natuurgrasveld naar het kunstgrasveld. Sparta moest het opnemen zonder de geschorste Tijn van den Berg en de geblesseerde Daan van Heijnsbergen.

Het waren de Tilburgers die het beste uit de startblokken kwamen en dat resulteerde in een vroege achterstand voor de groen-witten. Na 7 minuten spelen kwam Sarto al op een 1-0 voorsprong. Even later wist doelman Bram Werdens een afstandsschot tot corner te verwerken. Het eerste wapenfeit van Sparta kwam na 17 minuten spelen. Uit een verre ingooi van Denzel Hajema kwam Freek Schoones in balbezit. Zijn schot ging rakelings voor het doel langs. Sparta kwam beter in de wedstrijd en kwam na 20 minuten spelen op gelijke hoogte. Een domme overtreding van een Tilburgse verdediger op Rick van Heijnsbergen zorgde er voor dat Freek vanaf de strafschop Sparta op gelijke hoogte bracht, 1-1. Toch wist Sarto voor de theepauze nog uit te lopen naar een 3-1 voorsprong.

De meegereisde supporters hoopte dat Sparta na rust snel de aansluitingstreffer zou maken om weer in de wedstrijd te komen, maar niets was minder waar. Na 10 minuten spelen wist Sarto al uit te lopen naar 5-1. Verdedigend had Sparta haar handen vol aan de aanvallers van het thuis spelende team. Vlak voor tijd was het Freek die de achterstand nog kon verkleinen naar 5-2, maar dat deed niets af aan de verdiende overwinning van Sarto.

Volgende weekend staat er geen competitiewedstrijd op het programma voor Sparta’25. Donderdagavond speelt Sparta een bekerwedstrijd in Asten tegen NWC, aanvang 20.00 uur.