Afbeelding
Foto:

Goud, zilver en brons voor Ponyclub de Pioniertjes

Sport Sport

Mariahout - Voor Ponyclub de Pioniertjes vonden zaterdagochtend de Brabantse Kampioenschappen ponydressuur in Schijndel plaats. 

Al om 9.15 uur mocht Lynn Lommers met Joris de ring in, in de klasse AB-L1. Lieke Bekx en Gladys volgden een half uurtje later in dezelfde klasse. Beide een mooie proef gereden en in spanning de resultaten afwachten! Wat een prachtige uitslag; Lynn werd 3e en Lieke 5e. In de klasse AB-B mocht Lynn samen met Twister gaan strijden in een grote rubriek van 24 ruiters. Wat een top proefje reden ze! Dat kon niets anders dan top punten betekenen! En ja hoor, Lynn en Twister zijn Brabants kampioen geworden! Wat een ervaring, zo’n ereronde en de hele dag met een mooie medaille om je nek mogen lopen.

Aan het einde van de middag mocht ook Saar van Kleef met haar Princess de ring in (klasse C-B). Na wat spanning in het eerste rondje heeft ze een super nette proef neer kunnen zetten. En wat bleek: ze stonden tweede! Met nog enkele ruiters te gaan was het wachten enorm spannend, want ook nu was er een grote rubriek van 20 ruiters. Saar mocht Princess alvast weer op gaan zadelen, want een prijs, daar waren ze zeker van. En ja hoor, die prachtige tweede plaats hebben ze vast kunnen houden. Ook Saar mocht gaan genieten van de prijsuitreiking, op het podium haar zilveren medaille in ontvangst nemen en een ereronde rijden!

De Pioniertjes zijn wederom ontzettend trots op deze meiden en op de hele club. Wat een super support en gezelligheid onderling! Lynn en Twister mogen zich nu gaan voorbereiden voor de Nederlandse Kampioenschappen die op 24 februari in Ermelo gereden zullen worden. Dat wordt voor haar een druk weekend, want op 25 februari zal ze met Joris en met Vanity weer rijden op de Brabantse kampioenschappen ponyspringen.