Afbeelding

Jubilarissen zwemvereniging Beek en Donk

Sport Sport

Beek en Donk - Grote kans dat je deze twee kanjers herkent. Ze geven namelijk al vele jaren zwemles bij zwemvereniging Beek en Donk. De vereniging draait volledig op gediplomeerde vrijwilligers (volgens de richtlijnen van de Nederlandse zwembond NRZ) die staan voor kwaliteit en niet persé voor snelheid. Tijdens de algemene leden vergadering op dinsdagavond 6 februari hebben ze Bjorn Vereijken en Marloes Leenders in het zonnetje gezet.

Zwemvereniging Beek en Donk bestaat dit jaar alweer 53 jaar. Bjorn Vereijken is van deze 53 jaar al 44 jaar lid van de zwemvereniging. In 1980 hebben zijn ouders hem ingeschreven en is nooit meer weggegaan. Toen der tijd was het zwembad nog een buitenbad. Dus Bjorn hoor je nu niet klagen als het water te koud is. Bjorn vervult momenteel de functie voorzitter van het bestuur, maar heeft nog veel meer taken vervuld zoals bestuurslid, technische commissie, activiteiten commissie, examinator Zwem ABC, examinator Snorkelen en zelfs leiding jeugdkamp. Tijdens de algemene ledenvergadering hebben ze Bjorn in het zonnetje gezet. Ze hebben hem benoemd tot ‘lid van verdienste’ en dat om de bijzondere reden dat Bjorn dit jaar alweer 28 jaar zwemles geeft aan de Beek en Donkse jeugd. Door omstandigheden is zijn 25-jarige jubileum niet gevierd. Vandaar dat hij nu een speciaal jubileum heeft van 28 jaar.

Ook Marloes Leenders is door de vereniging in het zonnetje gezet. Marloes is ook al op jonge leedtijd lid geworden van de zwemvereniging; 1986. Haar werd het vrijwilligerswerk met de paplepel ingegoten. Marloes is begonnen als assistent, en daarna heeft ze samen met nog drie andere vrijwilligers het lesgeversdiploma ‘zwemleider A’ gehaald n 1996. Ze had de smaak te pakken, want daarna heeft ze als enige (toen der tijd) van de vereniging ‘zwemleider B’ behaald. Kwaliteit stond en staat bij Marloes hoog in het vaandel, en toen ze de licentie moesten halen om zo de officiële zwemdiploma’s A, B en C uit te mogen blijven reiken, stond zij voorop om mee te helpen. Ze organiseerde al het diploma-zwemmen en toen ze gelicensieerde examinatoren nodig hadden (eisen die de Nederlandse zwembond NRZ stelt), had Marloes dat al gehaald, voordat zij er ook maar van gehoord hadden. Ook Marloes is een steunpilaar voor de vereniging en mede door het behalen van 25 jaar zwemlesgeven bij de vereniging hebben ze haar ook tot ‘lid van verdienste’ benoemd.