Kopkans voor Lars Teuben en Floris van Hout. Tijn van Hout kijkt toe.

ELI deelt punten met sv Brandevoort

Lieshout - ELI heeft aan de lastige uitwedstrijd tegen sv Brandevoort, een van de kampioenskandidaten, 1 punt overgehouden. Beide ploegen kwamen niet tot scoren, maar troffen in de openingsfase een keer de paal.

Al in de 3e minuut trof spits Kroezen buiten bereik van doelman Erik Swinkels de buitenkant van de paal. Na een goede doelpoging van Jaccy van den Enden (een schot voorlangs) was het Ruben van Hoof, die in de 10e minuut zijn inzet via de doelman en de paal naast zag gaan. De blauwwitten waren in deze fase de betere ploeg met de nodige dreiging over de beide flanken. Zo schoot Van Hoof in goede positie over en kwam Tijn van Hout een teenlengte te kort om een voorbereidende solo van Van Hoof af te ronden. Ook Niels den Bol had bijna succes. Aan de andere zijde maakte de ELI-defensie een degelijke indruk. Er werden nauwelijks kansen weggegeven en in incidentele gevallen werd nog tijdig ingegrepen.

Na de rust was het duel minder het aanzien waard en waren de doelkansen aan beide kanten heel gering. Tijn van Hout kon een goede voorzet van Jaccy van den Enden net niet in de doelpunt omzetten. Aan de andere kant voorkwam doelman Swinkels een doelpunt van Grootens. Beide ploegen leken zich te verzoenen met de 0-0. Toch was het Youri Arts, die diep in de slotfase het enige doelpunt leek te scoren met zijn geplaatste kopbal in de bovenhoek. Met een geweldige redding voorkwam goalie van de Nieuwenhof een doelpunt.

Door dit 0-0 gelijke spel en de winst van Lierop op koploper ASV’33 is Lierop de nieuwe koploper, op 1 punt gevolgd door de beide Laarbeekse clubs. Volgende week gaat ELI op bezoek bij Mifano, de nummer 5 op de ranglijst.