De winnaars: De Wolf en de 7 geitjes
De winnaars: De Wolf en de 7 geitjes

Kaderavond bij BC Mixed

Sport Sport

Beek en Donk – Vrijwilligers staan hoog in het vaandel bij Badmintonclub Mixed. Daarom wordt er ieder jaar door het bestuur een avond voor hen georganiseerd als bedankje voor hun inzet voor de vereniging. Op zaterdag 9 maart werden maar liefst 47 mensen ontvangen door het vijfkoppige bestuur. Met als thema ‘sprookjes’ werd de avond aangekleed met leuke activiteiten, verhaaltjes en natuurlijk een hapje en een drankje.

De gasten werden via een kasteeldeur met ophaalbrug en bijpassende muziek ontvangen. Daar werden ze begroet door Hans, Tweede Hans, Hans Anders, Frans (de broer van Hans) en Grietje (het bestuur). Grietje deelde kleine briefjes uit die goed bewaard moesten blijven. Het zelf geknutselde peperkoekhuisje trok veel bekijks. Toen de Hansen en Grietje het openingsverhaal hadden verteld en er geproost was met Sneeuwwitje, mochten de gasten hun briefje bekijken. Daarop stond de titel van een sprookje waarmee de groepen werden ingedeeld. Iedere groep ging acht spellen doen van heel verschillende aard. Actieve spellen zoals zaklopen met Klein Duimpje, het vliegend tapijt van Aladin en limbodansen net als de Zeven Dwergen. Maar ook concentratiespellen als het doorvertellen van een kort sprookje, de quiz van Repelsteeltje, een kaartenhuis bouwen met de drie biggetjes en een vliegtuig vouwen wat vliegt als een perfecte zwaan. Tot slot mochten de groepjes hun eigen sprookje herschrijven in een moderne 2024-versie en dat korte sprookje aan de gehele groep voordragen. Uiteindelijk ging de Wolf en de 7 geitjes met de winst aan de haal. Na alle inspanningen was het natuurlijk tijd voor wat lekkere hapjes, een welverdiend drankje en was er genoeg stof tot napraten. De avond duurde nog lang en de gasten gingen voldaan en gelukkig naar huis. De Hansen en Grietje bliezen het sprookje uit.

Wil je meer informatie over Badmintonclub Mixed kijk dan op www.bcmixed.nl en volg de vereniging op Facebook en Instagram.