Het kleedkamerfestival
Het kleedkamerfestival Foto:

KV Flamingo’s viert 60-jarig bestaan

Sport Sport

Mariahout - Afgelopen januari, in de kerstvakantie, was er al het Glowkorfbal toernooi in de zaal in sporthal De Klumper om het jubileumjaar 2024 af te trappen. Rond de eigenlijke datum van 24 maart, werden door een kleine werkgroep nog eens drie leuke activiteiten georganiseerd om stil te staan bij deze mijlpaal van het 60-jarige bestaan van de korfbalvereniging in Mariahout. 

Op vrijdagavond werd een pubquiz gehouden in het buurthuis. Dertig fanatieke teams streden om de eerste plaats. Tussen de nummers 1, 2 en 3 zat uiteindelijk maar telkens 1 punt verschil, dus het was een spannende strijd. Maar bovenal is iedereen weer wat wijzer geworden en was het een hele gezellige avond voor jong en oud en waar de DJ na de pubquiz voor het feestje zorgde.

Op de zaterdagmiddag werd koffie gedronken bij de korfbalvereniging op het sportpark. Door het onstuimige weer in maart, werd uitgeweken naar de hal van de buren van Jeu de Boules ’t Trefpunt. Nelly van Veggel is 60 jaar lid van de vereniging en kreeg een mooi boeket uitgereikt om haar te feliciteren en ze was gevraagd om die middag als jurylid aan te treden. De speelsters waren namelijk uitgenodigd om aan een wedstrijd ‘Heel Flamingo’s BAKT’ deel te nemen. Fantastische en heerlijke creaties in het teken van 60 jaar Flamingo’s, 13 in totaal, werden die middag gepresenteerd. Het ene baksel was nog fraaier dan het andere en de driekoppige jury had een leuke taak omdat ze alles mochten proeven, maar ook een lastige omdat de inzendingen zó mooi waren en geweldig smaakten. De ‘Flamboyance girls’ uit de Pupillen D2 wonnen met een prachtige Flamingo taart de prijs voor de mooiste creatie en het team ‘Jammie Flammie’ uit de Aspiranten B1 hadden de lekkerste taart gebakken. 

Na de uitslag gingen alle gasten huiswaarts, behalve de speelsters, zij verhuisden in een mooie outfit, naar de kleedlokalen van korfbal. Die waren voor een heus ‘kleedkamerfestival’ omgetoverd in een niet gebruikelijke omgeving met lampjes, decoratie, frisdrank, chips, silent disco, Hollandse muziek, een photo booth en karaoke. Op vertoon van het polsbandje konden de Flamingo’s opgaan in de gezellige festivalsfeer. Iedereen genoot daar zichtbaar van, het was een geweldige afsluiting van het jubileumweekend! 

De winnaars van de mooiste taart