Flamingo’s spelen eerste wedstrijden buitencompetitie

Mariahout - De buitencompetitie voor korfbal Flamingo’s uit Mariahout is in september weer begonnen. Het zondagsteam heeft al drie wedstrijden gespeeld in de competitie. Het team begon in Berlicum tegen BMC met een mooi gelijkspel. Er werd bij warme temperaturen om en om gescoord. Met Kyra Maas weer in het team terug scoorde ze meteen twee keer.

Zondag 24 september speelde het eerste team tegen Korfrakkers uit Erp. Onder toeziend oog van tientallen toeschouwers werd er hard gewerkt. Met invaller Lina van de Heuvel van de A jeugd, die met twee goals een goed aandeel had, en de strafworp van Demi Bardoel bleven ze op een kleine achterstand 2-4, 3-5 en 4-6. Eindelijk diep in de tweede helft werd de achterstand weggewerkt door afstand schoten van Kyra Maas en Isa Leenders. 6-6 op scorebord. In de resterende vijf minuten richting einde wedstrijd werd het team toch nog overklast door Korfrakkers. Verlies van 6-9 helaas.

Dinsdagavond speelde het senioren team van Flamingo’s, gesponsord door Sportshop Laarbeek, hun derde wedstrijd. Wederom een thuiswedstrijd en nu tegen VMS uit Schijndel. De start was niet zo goed en na 20 minuten stond het team achter met 0-4. De beide aanvalsvakken kregen wel kansen, maar werden niet benut. Gelukkig werd de 1-4 gemaakt, maar meteen weer een doelpunt door VMS. Bij 3-7 dachten ze dichterbij te komen door een mooie doorloopbal van Mirte Maas. Helaas bij 4-8 door afstandsschot van Lieke van de Ven scoorde VMS nogmaals. Verlies 4-9. De return wedstrijden gaan vanaf oktober plaatsvinden met zondag om 10.55 uur een thuiswedstrijd tegen BMC.