Afbeelding
Foto:

Henri van Leuken algemeen kampioen Biljartclub ‘t Centrum

Sport Sport

Beek en Donk - De laatste en beslissende wedstrijden werden vorige week gespeeld in de competitie van biljartclub ‘t Centrum. Nadat Riny van de Elsen al kampioen was geworden in de D-klasse, werd Andre Verbruggen verdienstelijk tweede en moest er een barrage wedstrijd worden gespeeld tussen Mariëtte Frijters en Paul de Hoon voor de derde plek. Deze werd in het voordeel van Paul beslist. 

In de A, B en C klasse kwam het op de laatste partij van het seizoen aan. Henri van Leuken en Peter Vogels eindigden allebei met hetzelfde aantal punten, waardoor ook hier een barrage noodzakelijk was. Henri trok de partij naar zich toe en mag zich kampioen noemen in de A klasse. Peter werd dik verdiend tweede en de derde plek was voor Jozef Vogels. Met een punt voorsprong was Gijs Verbruggen de nummer een en uitgespeeld in de B klasse. Zijn naaste concurrent Willy Barten had nog een wedstrijd te spelen tegen Cor van de Berg. Willy speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en won overtuigend. Met Gijs op de tweede plek en Jan van Schijndel die als derde eindigde werd er door de heren een sterk seizoen afgesloten. De onderlinge wedstrijd om het kampioenschap tussen Theo van Schijndel en Chang-Ta Cheng werd door Chang-Ta beslist. Hierdoor werd Theo tweede in de C klasse. Een barrage tussen Biek Klaasen en Mari Vereijken voor de derde plaats werd door Biek gewonnen.

Het algemeen kampioenschap stond voor afgelopen maandag en dinsdag op het programma. De eerste wedstrijden tussen de vier kampioenen Henri, Willy,Chang-Ta en Riny werden afgewisseld met verrassende uitslagen. Omdat ze alle vier een partij wonnen en verloren zou dinsdagmiddag de beslissing vallen. Hier werd Henri, die met volle overtuiging in de finale van Riny won, met een mooi gemiddelde van 2,50 algemeen kampioen 2023-2024. Met Riny op de tweede plaats en Chang-Ta en Willy op een respectievelijke derde en vierde plaats werd er een mooi biljartseizoen afgesloten.