Badminton is een leuke sport: écht voor alle leeftijden: Kai Tchong speelt met zijn 86 jaar nog wekelijks zijn partijtjes bij de senioren.
Badminton is een leuke sport: écht voor alle leeftijden: Kai Tchong speelt met zijn 86 jaar nog wekelijks zijn partijtjes bij de senioren.

Badminton Club Lieshout past speeltijden enigszins aan

Sport Sport

Lieshout - Het bestuur van Badminton Club Lieshout heeft t.b.v. de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering de speeltijden, en daarmee samenhangende huurkosten, van de vereniging nog eens goed tegen het licht gehouden. Besloten is om in de indeling van de speelavond geen wijzigingen aan te brengen. Wél is besloten het laatste half uur de zaal niet meer vast te gaan huren.

Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering heeft het bestuur de aanpassing van de speelavond toegelicht. De afgelopen jaren is bijgehouden hoeveel badmintonners kwamen opdagen voor de wekelijkse speelavond en ook is er op gelet hoe laat de laatste badmintonner zijn rackets op borg. Uit die gegevens is gebleken dat het laatste half uur de zaal zo-goed-als-niet meer gebruikt wordt. Om die reden is besloten het laatste half uur de zaal dan ook niet meer vast te gaan huren. Overigens; met de beheerders is afgestemd dat indien er tóch animo is om tot later door te spelen (en de zaal beschikbaar is), het extra half uur ter plekke bijgehuurd kan worden. De aanpassing is derhalve puur administratief, waarmee wél onnodige kosten voor de vereniging weggenomen worden.

Jeugd
De indeling van de speelavond veranderd verder niet. De jongste jeugd van Badminton Club Lieshout begint om 18.30 uur. Deze jeugd valt in de leeftijdscategorie 7-12 jaar en krijgt begeleiding en training tot 19.30 uur. Gedurende dit uur komt de wat oudere jeugd ook al binnen. Zij komen om 19.00 uur en beginnen dan aan hun training. Die oudere jeugd (leeftijdscategorie 12-17 jaar) speelt dan tot 20.00 uur, waarna de oudste leden ook nog even door kunnen spelen bij de senioren..

Senioren
Vanaf 20.00 uur komen de senioren binnen (leeftijdscategorie 18 jaar en ouder). Deze senioren hebben de keuze om deel te nemen aan de training óf om vrij te spelen. Bij de jeugd is die keuze er niet: de jeugd traint altijd samen. De training bij de senioren begint om 20.00 uur en duurt 50 minuten. Als aan de ene kant van de sporthal getraind wordt kunnen de spelers die niet willen trainen elders vrij spelen. Om 20.30 uur spelen die niet-trainende-senioren één ronde waarbij ze worden ingedeeld op basis van ‘rackets trekken’. Om 20.50 uur spelen daarna álle aanwezige badmintonners nog een ronde, waarna de avond afgesloten wordt met vrij spelen. Overigens wisselen de spelers dan ook om de 20 minuten, zodat er steeds wisselende partijen ontstaan. Dat wisselen eindigt vanaf heden dus om 22.00 uur, terwijl dat in het verleden tot 22.30 uur mogelijk was.

Ook eens meedoen?
Wil je ook eens trainen en een lekker potje badminton spelen? Kom dan naar sporthal de Klumper in Lieshout en sluit aan bij je leeftijdsgroep. Als je je sportkleding mee brengt kun je meteen een keer meedoen. Een racket kopen is niet meteen nodig: je kan er altijd een lenen van Badminton club Lieshout.