Doelman Swinkels pakt de bal. Vlnr: Ruben van Hoof, Youri Arts, Floris van Hout, Aaron Hurkx en Thijs v.d. Aa.

Overwinning van ELI bij SPV

Lieshout - Onder een aangenaam lentezonnetje heeft ELI 3 belangrijke punten gehaald door SPV met 0-2 te verslaan. Op het hobbelige veld had de thuisclub de beste start.

Al na 4 minuten kon Vulders plotseling vrij op doelman Erik Swinkels afgaan, maar hij plaatste de bal langs het doel. Direct hierna was het Jeremy Raaijmakers, die de 0-1 dacht te scoren. Op advies van de grensrechter werd deze treffer wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Snel hierna kwam het team van trainer Jeroen Vermaas toch op 0-1. Het was Milos Milosevic, die de bal uit een hoekschop van Raaijmakers tegen het net werkte. Gesteund door deze vroege treffer wilde ELI de wedstrijd controleren door rustig op te bouwen vanuit de defensie. Dat lukte lang niet altijd, waardoor veel balverlies werd geleden. De thuisclub was niet in staat hiervan te profiteren. Het aantal uitgespeelde doelkansen was dan ook minimaal in de 1e helft. Alleen Jaccy van den Enden had een keer bijna succes, maar hij schoot voorlangs. Aan de andere zijde schoot Van den Berg de bal recht in de handen van doelman Swinkels.

Het eerste kwartier na rust zagen de toeschouwers eenzelfde spelbeeld. Toen kreeg spits Rijnders een uitgelezen kans op de 1-1, maar zijn zwakke schot werd door Swinkels gestopt. Direct hierna kwam de 0-2 op het scorebord. Het was opnieuw Milos Milosevic, die uit een voorzet van Youri Arts raak kopte. Hierna was de wedstrijd gespeeld. SPV was niet in staat om echt gevaarlijk te worden en ELI hoefde niet echt op zoek te gaan naar een derde treffer. Toch was Jaccy van den Enden twee keer dichtbij een treffer uit een vrije trap. De eerste keer wist doelman Louwers de bal nog tot hoekschop te verwerken. De tweede keer was het wel raak, maar deze treffer werd niet goedgekeurd, omdat de vrije trap te vroeg zou zijn genomen. Door deze 0-2 winst en het gelijkspel van ASV’33 staan beide Laarbeekse ploegen nu op de gedeelde tweede plaats.

Zondag is ELI op sportpark ’t Luijtelaar gastheer van sv De Braak uit Helmond.