Spits Tijn van Hout wordt zwaar op de huid gezeten door een verdediger van MVC
Spits Tijn van Hout wordt zwaar op de huid gezeten door een verdediger van MVC Foto:

ELI te sterk voor MVC

Lieshout - Op sportpark ’t Luijtelaar heeft ELI met 3-1 gewonnen van laagvlieger MVC. Voor aanvang van dit duel werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Jan Migchels, die voor zijn vele werk voor ELI de zilveren speld van verdienste van de KNVB had ontvangen.

De Blauwwitten moesten met enige invallers aantreden, omdat een aantal basisspelers ontbrak. Toch ging het team van trainer Jeroen Vermaas goed van start. Binnen 20 minuten stond de 2-0 op het scorebord. Eerst was het Tijn van Hout, die op aangeven van routinier Bas Hollanders scoorde. Kort hierna was het Vincent Vinkenburg, die voorbereidend werk van Youri Arts bekwaam afrondde. In deze fase van de wedstrijd leek de thuisclub een heel gemakkelijke winst te behalen omdat MVC tot dan weinig weerwerk bood. In de 30e minuut was het Van Rooij, die simpel een tegentreffer liet noteren, 2-1. Hierdoor kreeg de ploeg uit De Mortel het geloof dat er misschien een resultaat was te behalen, zeker omdat bij de thuisclub veel verkeerd ging.

Direct na rust was MVC twee keer dichtbij de gelijkmaker, maar Spoormakers en Van Hoof schoten in goede positie voorlangs het doel. Na een uur spelen had MVC het geluk dat de bal niet op de stip ging na een mooie solo van Ruben van Hoof. In de 73e minuut verdween de spanning uit de wedstrijd toen Jeremy Raaijmakers uit een voorzet van Jaccy van den Enden raak schoot, 3-1. Hierna kon de thuisclub de overwinning veilig stellen en tevreden zijn, dat na een heel matig optreden de drie punten binnen waren.

Zondag gaat ELI op bezoek bij buurman ASV’33, het duel tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst.