Scrimmage voor het Mifano-doel. Vlnr: Youri Arts (koppend), Niels den Bol, Floris van Hout en Teun van den Boom.

Opnieuw gelijkspel voor ELI

Lieshout - Na het gelijkspel tegen sv Brandevoort leed ELI opnieuw puntenverlies. Op bezoek bij de nummer 5 Mifano speelde de ploeg van trainer Jeroen Vermaas nu met 3-3 gelijk. Dit sportieve duel werd sterk beïnvloed doordat twee Blauwwitten bij een 2-3 voorsprong met twee domme gele kaarten (dus rood) het veld moesten verlaten. Ook een Mifano-speler pakte in blessuretijd nog een tweede domme gele kaart.

ELI, dat moest aantreden zonder sterkhouders Teuben en Hurkx, had in het eerste half uur de overhand. Hoewel het voetbal weinig verzorgd was en er veel balverlies werd geleden had de ploeg een duidelijke voorsprong kunnen nemen via vooral standaardsituaties. Met name bij hoekschoppen mocht Mifano blij zijn, dat er geen goal viel. In de 17e minuut was spits Milos Milosevic dichtbij de openingstreffer uit goed voorbereidend werk van Jeremy Raaijmakers, maar hij schoot de bal over. Even later kwam ELI toch op voorsprong door Jaccy van den Enden, die de bal uit een vrije trap raak schoot, 0-1. Hierna kwam Mifano langzaam beter in het spel en dat leidde in de 35e minuut tot de gelijkmaker. Een voorzet werd van richting veranderd waardoor Rowan Verberne simpel kon binnenkoppen. Doelman Erik Swinkels was daardoor kansloos. Kort voor rust waren beide ploegen dichtbij een treffer. Verberne schoot namens Mifano rakelings voorlangs. Een inzet van Milosevic in de bovenhoek werd door doelman van Hoof nog juist tot hoekschop verwerkt.

Direct na de theepauze kwam Mifano op 2-1 door een benutte strafschop van Verberne. Een minuut later viel bijna de gelijkmaker. Bij een hoekschop van Jaccy van den Enden ging de bal via de paal al dan niet over de doellijn. Na een uur spelen werd de stand gelijk getrokken door Milosevic, eveneens uit een strafschop. In de 70e minuut was het Van den Enden, die de 2-3 binnenschoot na goed voorbereidend werk van Ruben van Hoof. Kort hierna voorkwam doelman Van Hoof de 2-4 toen hij zich in een één tegen één duel met Ruben van Hoof de sterkste toonde. De Blauwwitten leken met de 2-3 stand de winst veilig te kunnen stellen, maar de twee domme rode kaarten in de 81e en 86e minuut veranderden de situatie. Het was Couwenberg, die in de 90e minuut het spelersovertal benutte door de 3-3 binnen te koppen en daardoor de thuisclub een punt bezorgde.

Zondag is ELI op sportpark ’t Luijtelaar gastheer van MVC uit De Mortel.