Bij een goed toernooi horen natuurlijk medailles én bekers voor de winnaars.
Bij een goed toernooi horen natuurlijk medailles én bekers voor de winnaars. Foto:

Jeugdactiviteit Badminton Club Lieshout

Sport Sport Sport

Lieshout - De jeugd van Badminton club Lieshout heeft weer hun eigen jeugdtoernooi gespeeld. Zoals ieder jaar was er aandacht voor het badminton, maar daarnaast ook aandacht voor een leuke activiteit: sporten bij Badminton Club Lieshout is immers zo veel meer dan alleen badminton. Overigens mochten Hilke Klomp en Teun Scheepers zich de winnaars van het badmintongedeelte noemen, maar kon iedereen met een voldaan gevoel naar huis.

De jeugd van Badminton Club Lieshout heeft een leuke activiteit gehad. Tim van Bommel en Bianca Heuvelmans hadden weer een hele leuke dag voor de deelnemers in elkaar gezet die begon met een badmintontoernooi. In dat toernooi speelden de jeugdleden op allerlei manieren met én tegen elkaar. Junioren en Aspiranten speelden soms samen, soms apart en soms speelden ze zelfs met de aanwezige senioren. Door dit samenspel kon er uiteindelijk een eindrangschikking opgemaakt worden. Deze werd bij de Aspiranten aangevoerd door Teun Scheepers, die met 16 behaalde punten en een saldo van +29 duidelijk boven de rest uit stak. Tweede is Jim Schrama geworden: hij verzamelde 10 punten en door zijn saldo van -2 bleef hij nét Siebe Klomp voor, die evenveel punten had, maar een negatiever saldo (-29). Hilke Klomp wist -bij de junioren- zelfs 20 punten te behalen: ruim voldoende om Asja Timmers voor te blijven. Zij behaalde 12 punten en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Speurtocht
Na het badmintonnen was het tijd voor een heel andere activiteit: een wandeling mét speurtocht door Lieshout. Gelukkig hadden de weergoden deze dag goede zin en konden de kinderen zich prima vermaken tijdens de tocht door het dorp. Uiteraard werd er even bij de speeltuin stilgestaan en konden de kinderen zich uitleven op de speeltoestellen. Omdat ze tussen het badmintonnen en de activiteit al volop te eten hadden gekregen kon de jeugdbegeleiding na het wandelen en oplossen van de speurtocht de dag gezellig afsluiten.

Meedoen
Badminton Club Lieshout is écht meer dan een sportvereniging alleen. Uiteraard wordt er volop gesport, maar is er daarnaast ook ruimte voor leuke extra activiteiten. Ook eens zin om aan zo’n activiteit mee te doen? Kom dan tussen 18.30 en 20.00 uur op een van de komende woensdagavonden naar Sporthal de Klumper en meld je bij een van de jeugdbegeleiders: zij helpen je graag verder op weg.