De wisselbeker kwam in handen van Gerda Sanderse.
De wisselbeker kwam in handen van Gerda Sanderse.

Wisselbeker in handen van Gerda Sanderse

Sport

Beek en Donk - Na zes spannende zaterdagen werd afgelopen zaterdag 13 april de winnaar bekend gemaakt van de wintercompetitie van de Jeu de Boules Club Beek en Donk. De wedstrijden werden van november tot en met april een keer per maand gespeeld in de overdekte hal in Mariahout.

Met een gezamenlijk etentje in Pannenkoekenrestaurant Pluk werd het wintertoernooi 2023-2024 afgesloten en werd de wisselbeker uitgereikt. Gerda Sanderse wist 13 wedstrijden te winnen en 28 pluspunten te vergaren. Stien van Duijnhoven werd tweede met 12 gewonnen wedstrijden en Nelly Romeijn wist met 11 gewonnen wedstrijden de derde plaatst te veroveren. Bij Gerda prijkt de wisselbeker dus een jaar lang in huis. 

De leden maken zich alweer op voor het interne Oranjetoernooi op 4 mei, waar weer een wisselbeker te behalen valt. Ook staan er al weer een aantal uitwisselingswedstrijden op Laarbeek niveau op de agenda. De eerste hebben ze vorige week met prachtig weer in Aarle-Rixtel gespeeld.

Drie keer per week bestaat er de mogelijkheid voor de leden van de Jeu de Boulesclub uit Beek en Donk om te boulen, namelijk op dinsdag en donderdag en op zondagmorgen. In de winterperiode wordt er op dinsdag- en donderdagmiddag om 14.00 uur gespeeld, maar in mei verschuiven de middagen naar de avonden omdat het dan weer langer licht is en de middagen in de zomerperiode vaak te warm zijn. Op de avonden wordt er om 19.00 uur begonnen. Op zondagmorgen starten ze het hele jaar door om 10.30 uur.

Hebt u ook interesse in Jeu de Boulen? Nieuwe leden zijn van harte welkom. Kom gerust een keertje kijken en een bal mee gooien. Ervaring is niet noodzakelijk. Reserveballen zijn op de baan aanwezig. U kunt voor meer informatie contact opnemen met de voorzitter Els van Hoogstraten via 06-27325468 of secretariaat en penningmeester Marie-Louise Wijnen via 06-22566778. De Jeu de Boules banen liggen op het Rembrandtplein in Beek en Donk.