Kookheld Hans Claas bezoekt kookduo Tanya en Bram van de Burgt.
Kookheld Hans Claas bezoekt kookduo Tanya en Bram van de Burgt.

Het aftellen is begonnen in Beek en Donk; Zaterdag bij vele kookduo’s aanschuiven voor Het DorpsDiner

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - De talrijke inschrijvingen vanuit het hele dorp zijn een geweldige opsteker voor de organisatie van Het DorpsDiner. Dit is wat zij graag willen realiseren: samen aan tafel met dorpsgenoten! 

Vrienden en hartsvriendinnen zoeken elkaar op. Maar er zijn ook duo’s gevormd van sportmaatjes, broers en zussen, collega’s of buurtgenoten. Ook afvaardigingen van diverse verenigingen en onze burgemeester en wethouders met partners doen mee aan deze eerste editie van Het DorpsDiner.

Tips van Hans Claas
Deze week enkele tips van lokale Kookheld Hans Claas (je weet wel: van De Zwaan!). Hij geeft tactische aanwijzingen bij Tanya en Bram van de Burgt aan huis. Zijn geheim: “Altijd rustig blijven en overzicht houden en met zorg uitserveren!”. Waardevolle tips die Hans verder nog heeft voor dit jonge kookduo en alle andere thuiskoks: “Werk met kwaliteitsproducten, liefst vers en uit eigen regio!, borden voorverwarmen, vanuit het midden de borden opmaken met niet meer dan 5 items (want: less is more), kijk naar NJAM TV de Gastentafel voor nog meer kook-inspiraties én zorg dat ‘het werk’ gedaan is voordat de gasten arriveren. Dan geniet je zelf ook van het gezellige gezelschap aan tafel.”

Verrassend voor eters én kookduo’s
Tanya en Bram houden van lekker eten en genieten van het samenzijn met anderen. Altijd in voor een feestje en gezelligheid. En laat dat nou min of meer het DNA van Het DorpsDiner zijn. Tanya: “We hebben enorm veel zin om er zaterdag een geslaagde avond van te maken. We vinden het ook best een beetje spannend, omdat we nog niet weten wie er bij ons aan tafel komen. Bij elke gang vier nieuwe gasten. En wie dat zijn, zien we pas als ze hier op de stoep staan.” En dat is nou precies de grote verrassing voor alle deelnemers aan Het DorpsDiner. Want ook de eters horen pas tijdens de avond zelf wáár zij mogen aanschuiven. Dat wordt pas vlak voor elke gang bekendgemaakt. Drie gangen, drie onthullingen, als dat niet verrassend is!

Complete avond uit
Vanaf de gezamenlijk aftrap om 18.00 uur tot en met de afterparty, dat kun je gerust een complete avond uit noemen. Voor €17,50 inclusief eten en drinken én goed gezelschap van dorpsgenoten. Logisch dat er veel animo voor is. Antoon van Schaijk van de organisatie: “We zijn vereerd door de spontane aanmeldingen van kookduo’s. Maar we zijn natuurlijk evenzo blij met de vele eters die ergens gaan aanschuiven. Ook daarvoor dank! Zonder gasten aan tafel kunnen onze kookduo’s niet laten zien wat ze in huis hebben… toch?” Op het moment dat u dit leest, is het niet meer mogelijk om aan te melden voor Het DorpsDiner 2022. Antoon: “Maar u mag 2 september 2023 alvast in uw agenda noteren voor de tweede editie. We zijn vastberaden om dit evenement jaarlijks te laten terugkeren, gezien de vele spontane reacties die wij mochten ontvangen.”

Uitgebreide informatie is te vinden op www.hetdorpsdiner.nl Volgende week is in DeMooiLaarbeekKrant te lezen hoe de DorpDiner-avond verlopen is ergens aan tafel in het mooie Beek en Donk.