V.l.n.r. koning Hanneke van Rhee, Geert-Jan van Rixtel Bzn, Arjan de Groot, Laarbeekkoning Tonny Gevers en Ad van Hoof.
V.l.n.r. koning Hanneke van Rhee, Geert-Jan van Rixtel Bzn, Arjan de Groot, Laarbeekkoning Tonny Gevers en Ad van Hoof.

Kermiskoning St Antonius gilde

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk – Tijmen de Boer heeft zich op kermismaandag 12 september tot kermiskoning 2022 van het gilde van Sint Antonius Beek en Donk geschoten.

Het programma voor die dag begon iets voor 10.00 uur op het schietterrein met een vendelgroet voor Laarbeekkoning Tonny Gevers en koning Hanneke van Rhee. Daarna hield ere-gildeheer pastor Jan Engels een korte viering waarbij alle overleden gildebroeders van het afgelopen jaar werden herdacht. Vanwege het mooie weer kon dit in de buitenlucht plaatsvinden. Vervolgens genoten alle gildebroeders en –zusters met aanhang van een goed verzorgde brunch, waarna het middagprogramma kon beginnen.

Onder een stralende zon druppelden vanaf ongeveer 13.00 uur de eerste bezoekers binnen op hun schietaccommodatie ‘t Wipke aan de Zwinkelweg in Beek en Donk. Na inschrijving werd rond 14.00 uur met de schietwedstrijd begonnen. De wedstrijd werd geopend met het lossen van de eerste schoten door de vertegenwoordigers van respectievelijk de geestelijke, wereldlijke en gildeoverheid. Na 103 schoten was het Tijmen de Boer die de laatste resten van de houten vogel naar beneden wist te schieten, waarmee hij zich kermiskoning 2022 van het gilde van Sint Antonius Beek en Donk mag noemen. Hiermee volgde hij Marcia van Ierssel op, de afgaande kermiskoningin. Vervolgens werd de nieuwe kermiskoning een vendelgroet gebracht, mede uitgevoerd door zijn partner Joshy Gevers. 

Hierna ging de strijd verder voor de zilveren kruizen. Deze werden achtereenvolgens gewonnen door Arian de Groot (52e schot), Ad van Hoof (52e schot) en Geert-Jan van Rixtel Bzn (101e schot). Tot slot werd de middag afgesloten met een loterij waarbij diverse waardebonnen werden verloot geschonken door Laarbeekse ondernemers. Mede geholpen door het fantastische weer, kan het gilde en alle aanwezigen terugkijken op een zeer gezellige en geslaagde dag.

Kermiskoning 2022 Tijmen de Boer, geflankeerd door Laarbeekkoning Tonny Gevers (li.) en kapitein/voorzitter Ria Duitsman (re.).