Afbeelding
Foto: Henk Berkers

Wandelvierdaagse een succes ondanks de regen

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - De 14e Wandelvierdaagse Gezond Laarbeek was ondanks de vele regen die er gevallen is toch een geweldig succes. 500 Deelnemers die een of meerdere dagen hebben gewandeld was een erg meevalland aantal.

Dinsdag 9 mei stonden er 165 wandelaars aan de start voor 3, 5 of 10 kilometer, terwijl er tijdens alle tochten veel regen viel. Op woensdag in Lieshout was het dreigende onweer mogelijk een spelbreker, maar toen de wandeltochten begonnen was de dreiging verdwenen en kon er gestart worden. Wel was er regen, maar tocht trotseerden ongeveer 200 wandelaars het weer. In Mariahout was er ondanks de voorspellingen geen regen. Hier maakten 250 deelnemers gebruik van de mooie wandeltochten. In Aarle-Rixtel, de laatste dag, gingen ongeveer 300 wandelaars van start. Toch weer een felle regenbui, maar ook hier klaagde geen enkele wandelaar over.

Wat ontzettend mooi was waren de vele cliënten van zorgboerderij Grootenhout en dagbesteding Jantje die mee wandelde. Alle dagen stonden er velen aan de start en waren allemaal bijzonder blij met hun dik verdiende medaille. Ook mooi was de meidengroep van elf die elke dag mee wandelde en lieten zien dat de jeugd de toekomst heeft en zich ook kunnen inzetten. En uiteraard de vele gezinnen en individuele wandelaars maakten het helemaal compleet.

Natuurlijk is het organiseren van een dergelijk evenement niet mogelijk door de vele vrijwilligers. Ook de steun die zij mochten ontvangen van de Gemeente Laarbeek, Auto Corsten en de Plus hielpen ontzettend mee. Dankbaar zijn ze ook voor de hulp die ze kregen van het Parkpaviljoen, Café De Koekoek , Dorpshuis Mariahout en MC De Dreef. Het was, ondanks het slechte weer een geslaagde wandelvierdaagse.