Afbeelding

Running Team Laarbeek finisht succesvol op Coolsingel in Rotterdam

NULL

Running Team Laarbeek finisht succesvol op Coolsingel in Rotterdam


Laarbeek – Het is ze weer gelukt! De hardlopers, fietsers, verzorgers en chauffeurs van Running Team Laarbeek (team 56) startten afgelopen zaterdagavond om 19.42 uur met hun non-stop-estafetterun in Parijs om maandagmiddag op de Coolsingel te finishen. Het Roparun-avontuur … De MooiLaarbeekKrant zwaaide hen uit. 

Vertrek en eerste keer
Afgelopen zaterdagochtend verzamelen de deelnemers met hun achterban zich rond half tien bij het gemeentehuis in Beek en Donk. Arno van de Kam is hardloper en doet voor de eerste keer mee. Hij vertelt: “Ik sta er onbevangen in en heb zo’n ‘schoolreisjesgevoel’. Mijn voornemen is om te genieten van dit avontuur. Het heftige stuk is dat een goede vriend en een goede collega allebei met kanker zijn geconfronteerd. Dat draag ik deze dagen wél met me mee. Het motto van de Roparun: ‘leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’, spreekt mij erg aan.” Vader Piet (82) vindt het, als ‘oud-hardloper’, fantastisch dat zijn zoon meedoet: “Ik zou willen dat het in mijn tijd was geweest. Dan had ik zeker meegedaan.” Ook voor fysiotherapeute Marjolein Melters is het haar eerste Roparun: “Ik ben enthousiast gemaakt door mijn collega-fysiotherapeute Maike van Veggel. Maar eigenlijk hoop ik de komende dagen op zo min mogelijk werk. Dat betekent namelijk dat er weinig blessures zijn”, lacht ze. 

Tien keer Roparun

Voor een aantal leden van team 56 is de Roparun een onderdeel van hun leven geworden. Het gaat om de hardlopers Twan Peters en Mies van Berlo en de chauffeurs Anthony en Martijn Bergerhof. Mies gaat nu als coördinator mee. Hij vertelt: “Zeker in de laatste weken is het stressen. We hadden veel acties. En regelmatig dacht ik: ‘Ben ik niets vergeten?’” Twan Peters is ook, na tien jaar nog, vol lof over dit evenement. “De uitdaging van het lopen gecombineerd met dit doel blijft goed. Door een blessure ben ik twee keer meegegaan als fietser maar als hardloper maak ik de tien keer vol. Dan stop ik ermee.” 

Erasmusbrug en dan…de Coolsingel
Hardloopster Marjan van den Tillaar (42) doet voor de tweede keer mee en vertelt al gniffelend: “Dit jaar heb ik me niet beziggehouden met poedertjes: ik kan namelijk goed rennen op een boterham met pindakaas.” Daarna vertelt ze eerlijk en serieus dat ze verwacht dat de Coolsingel bereiken dit jaar extra emotioneel is: “De vrouw van Isodoor Vereijken, Lies, gaat dit jaar voor het eerst mee om te helpen bij de catering.”  Isodoor werd tijdens de hardlooptrainingen voor deelname aan de eerste Roparun in 2008 getroffen door blaaskanker en heeft dus nooit op de Coolsingel  kunnen finishen.  Lies vertelt: “Ik heb het evenement elk jaar gevolgd en ik verwacht dat het een geweldige ervaring wordt. Het team voelt goed aan en ik verwacht kippenvelmomenten in Rotterdam.” 

Laarbeekse topprestatie 
Na afloop van de Roparun is er telefonisch contact met coördinator Mies. Hij vertelt: “Op de finish vielen we elkaar om de hals. Het was inderdaad emotioneel. Het belangrijkste nu is dat we allemaal heelhuids terug zijn. Er zijn wat dingetjes misgegaan, zoals de verwarring omtrent een verkeerslicht, een wegopenbreking in Antwerpen en een paar kleine fouten met de grote bus die per abuis op het parcours terechtkwam. Gelukkig gingen heel veel dingen wel heel goed: het team, de prachtige ontvangst in Zele, waar we vanaf tribunes in de hoofdstraat werden toegejuicht, onze gemiddelde snelheid van - maar liefst -  12,14 km per uur en niet te vergeten de €15.000,- die het opleverde!”