Doelpuntrijke seizoenstart WAC Beek en Donk

NULL

Doelpuntrijke seizoenstart WAC Beek en Donk


Beek en Donk - In een splinternieuwe uitgave van het zaalvoetbalseizoen van het WAC zijn de doelpunten als rijpe appelen gevallen. Vier duels leverden samen 29 doelpunten op. De neutrale kijker hoefde zich deze avond niet te vervelen.


De aftrap op deze avond was voor de B-klasse. Daarin stonden DK Garagebedrijf en FC Avondrood tegenover elkaar. Na een twintigtal minuten was het pleit al beslecht en mocht de nieuwe sponsornaam binnen de gelederen van het WAC de eerste winstpunten bijschrijven. Een hoofdrol was daarbij weggelegd voor P. Scheepers die zijn vorm etaleerde en 3 doelpunten wist te noteren. DK Garagebedrijf won het onderonsje met 5-0.

Het tweede duel ging tussen het gedegradeerde Café Thuis en FC Geerts. Na een lange periode zonder ook maar enig puntje mocht Café Thuis vandaag lang hopen op een punt, maar in het laatste kwartier werd de ervaring van FC Geerts ze toch te machtig. Bij een 2-2 tussenstand liepen de mannen in het geelzwart gestoken uit naar een riante 6-2 overwinning. Een klinkende start voor de nummer 2 van verleden jaar en een valse start voor het teruggekeerde Café Thuis.

Bij de start van de A-klasse was een hoofdrol weggelegd voor Lindeboom Accountants. Deze nieuwe naam in het WAC-voetbal maakte maar liefst tweemaal een achterstand goed tegen het eveneens nieuwe Heesakkers Administratie om vervolgens uit te lopen naar een ruime 9-3 zege. Aan Heesakkers’ kant maakte aanvoerder R. Slaets zijn naam waar en liet het netje driemaal trillen. Aan andere zijde deden twee voormalige sterspelers uit Sparta’25 1 van zich spreken met beiden 3 goals te weten R. Klomp Bueters en A. van de Vegt. Zo werd de eerste flinke tik uitgedeeld.

In de tweede pot van diezelfde klasse stonden het gepromoveerde FC van de Burgt en Vesters Hoveniers tegenover elkaar. Laatstgenoemde sloot het vorige seizoen in opwaartse lijn af en wilde dit doortrekken tegen de debutant in de A-klasse. Ze kwamen van een lauwe kermis thuis; FC van de Burgt bood dapper weerstand en het was dankzij R. Haverkort dat er nog een punt uit het vuur werd gesleept. Zo startten de blauwhemden direct met een net punt daar waar Vesters had gehoopt op meer.