Ruime overwinning Mariahout Vrouwen

Mariahout - Waar de dames van Mariahout in de competitie in zeven wedstrijden nog maar slechts twee doelpunten hebben geïncasseerd, was het even slikken toen in de bekerwedstrijd tegen Bruheze in de 5e minuut de 0-1 viel.

Wellicht dat dit kwam door de gewaagde 3-4-3 opstelling, maar na een kwartier kwam Mariahout steeds beter in de wedstrijd. Na een half uur bracht Joyce van Zutphen de Marianen op 1-1 en slechts enkele minuten later schoot Mara Thielen de 2-1 tegen de touwen, waardoor de dames van Mariahout met een kleine voorsprong konden rusten.

In de tweede helft, met de wind in de rug, drukte Mariahout de dames van Bruheze steeds verder achteruit. Bruheze kwam er eigenlijk niet meer aan te pas en de middenvelders konden steeds vaker de ballen van Bruheze onderscheppen. In de 55e minuut schoot Elke Dekkers de verwachte 3-1 binnen. In de 75e minuut scoorde Mara Thielen met haar tweede goal de 4-1, waarna het slotakkoord weer voor Joyce van Zutphen was. Zo eindigde de wedstrijd in een zeer terechte 5-1 overwinning en bekeren zij een ronde verder.