Ron van den Berkmortel wordt geïnstalleerd als wethouder.
Ron van den Berkmortel wordt geïnstalleerd als wethouder. Foto: Joost Duppen

Nieuwe wethouders geïnstalleerd; Tonny Meulensteen verlaat Laarbeekse politiek

Algemeen

Laarbeek - Vanaf 2008 was hij raadslid namens het CDA en vanaf 2014 was hij twee periodes wethouder. Met de installatie van de nieuwe wethouders en raadsleden is er voor Tonny Meulensteen een einde gekomen aan zijn actieve periode in de Laarbeekse politiek.

Meulensteen had aan kunnen blijven als raadslid, maar heeft ervoor gekozen om niet terug te keren in de politiek arena van de gemeente. Zijn plek werd donderdagavond overgenomen door Alber van der Aa. Behalve de CDA’er werden ook Ton van de Wijdeven (PNL), nieuwkomer Maikel Sanders (ABL) en Jos Gruijters (De Werkgroep) geïnstalleerd als raadslid. Zij nemen de plekken in van respectievelijk Ron van den Berkmortel, Monika Slaets en Joan Briels. Zij zijn de nieuwe wethouders in het college van PNL, ABL en De Werkgroep. 

Donderdagmiddag werd het nieuwe coalitieakkoord ‘Samen aan zet’ gepresenteerd, door de fractievoorzitters en de wethouders. Naast de nieuwe wethouders en raadsleden werden donderdagavond ook 21 nieuwe burgercommissieleden geïnstalleerd. 

Lees volgende week donderdag meer in DeMooiLaarbeekKrant over het nieuwe coalitieakkoord en binnenkort een uitgebreid interview met Tonny Meulensteen.


Wethouder Monika Slaets.
Wethouder Joan Briels.
Tonny Meulensteen
!