Omwonenden werden deze week onder meer door burgmeester Frank van der Meijden bijgepraat over de opvang van vluchtelingen.
Omwonenden werden deze week onder meer door burgmeester Frank van der Meijden bijgepraat over de opvang van vluchtelingen.

Meer duidelijkheid over opvang vluchtelingen in Het Anker

Algemeen

Beek en Donk - Er is meer duidelijkheid gekomen over de organisatie en inrichting over de opvang van vluchtelingen in Het Anker in Beek en Donk van 14 september tot uiterlijk 5 oktober. 

Tijdens de informatieavond op 30 augustus en in een gesprek met een ruim aantal buurtbewoners bleek dat het de wens was om het parkeerterrein aan de achterzijde van Muziekcentrum Het Anker zoveel mogelijk niet te gebruiken. Woensdag 1 september is bekeken of units elders geplaatst konden worden en er is voldoende ruimte om het parkeerterrein te ontzien. De units worden aan het zicht onttrokken door er schermen voor te plaatsen om daarmee ook de gebruikers de nodige privacy te geven.

Het parkeerterrein wordt volop gebruikt door forenzen die met het openbaar vervoer richting Eindhoven reizen. Een beperking van de parkeerruimte op die plek, zou druk leggen op parkeren in de woonwijk. “We moeten deze opvang samen met de inwoners vorm en inhoud geven. Als we met wensen rekening kunnen houden, dan geven we daar gehoor aan”, zegt burgemeester Frank van der Meijden. “Ik roep inwoners op om naar de tweede informatiebijeenkomst te komen. Daar zijn alle organisaties aanwezig die een rol hebben in de tijdelijke opvang. Hun uitleg neemt vele vragen weg en er is ook alle gelegenheid om zelf nog vragen te stellen.”

De informatiebijeenkomst is op woensdag 7 september om 19.00 uur in Muziekcentrum Het Anker.