Prijswinnaar Hans Verhofstadt met de voltallige jury (vlnr: Guido Klessens, Hans Verhofstadt, Joan Briels en Frits Swinkels)
Prijswinnaar Hans Verhofstadt met de voltallige jury (vlnr: Guido Klessens, Hans Verhofstadt, Joan Briels en Frits Swinkels) Foto: Christine Wevers

Wandelpad bij Zonneweide De Blauwe Poort is vanaf nu de Zondurloop

Algemeen

Laarbeek - Het nieuwe wandelpad dat dwars door Zonneweide De Blauwe Poort in Laarbeek loopt heeft een naam. Vanaf nu heet het pad officieel Zondurloop. 

De naam is als beste uit de bus gekomen na een prijsvraag van de initiatiefnemers van het zonnepark. De jury, met Joan Briels (wethouder Gemeente Laarbeek), Frits Swinkels (Coöperatie Laarbeek Energie) en Guido Klessens (Heemkundekring Beek en Donk) koos unaniem voor de inzending van Hans Verhofstadt uit Aarle-Rixtel. 

Brabantse knipoog 
“Een naam met een Brabantse knipoog”, aldus juryvoorzitter Briels. “Naast een verwijzing naar de energie die hier wordt opgewekt door de zon, verwijst de ‘durloop’ zowel naar het wandelpad als naar de watergangen die hier zijn aangelegd.”

“De naam betekent ook een goed pad, zo’n doorloop”, zegt Hans, met zijn duimen omhoog. “Ik vind het leuk om met woorden te spelen. Zo ben ik op Zondurloop gekomen.” Hij is regelmatig te vinden bij De Blauwe Poort om te fotograferen. Nu kan hij het gebied ook een keer van boven bekijken, want voor zijn inzending krijgt Hans een ballonvaart voor twee cadeau. Bij de feestelijke opening van Zonneweide De Blauwe Poort (voorjaar 2023) wordt het naambord officieel onthuld. 

Initiatiefnemers
Zonneweide De Blauwe Poort is een initiatief van Eigen Energie en Green Trust. Coöperatie Laarbeek Energie wil participeren in het park. De manier waarop is nog onderwerp van overleg. Voor meer informatie kunt u kijken op www.zonneweidedeblauwepoort.nl.