Afbeelding
Foto: www.112nieuwsonline.nl

Dit jaar acht auto-inbraken in Laarbeek; stijging wordt nog verwacht

Algemeen

Laarbeek - Van januari tot en met oktober dit jaar is er in Nederland al ruim 35.000 keer ingebroken in auto’s, zo blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie en het CBS. Naar verwachting loopt het aantal incidenten in 2023 nog flink op: november is namelijk dé auto-inbraakmaand van het jaar. In Laarbeek werden er echter tot nu toe minder auto-inbraken gemeld dan vorig jaar.

Tot dusver zijn er dit jaar (januari t/m oktober) in Laarbeek acht auto-inbraken gemeld. Dat kom neer op 0,6 inbraken per 1.000 auto’s. Ten opzichte van vorig jaar daalde het aantal tot nu toe met negen auto-inbraken. In 2022 werden er van januari t/m oktober namelijk zeventien auto-inbraken gemeld. Toch wordt een stijging van het aantal auto-inbraken nog verwacht. “In het najaar begint het aantal inbraken al te stijgen en in november is dan de piek”, legt Independer expert autoverzekeringen Menno Dijcks uit. “Als we het vergelijken met het landelijk gemiddelde dan zijn ook oktober (+18,9%) en september (+8,9%) populair bij dieven. In april wordt er naar verhouding juist minder vaak ingebroken dan in andere maanden van het jaar (-16,1%).”

Bron: Independer

De meeste auto-inbraken komen voor in Amsterdam, namelijk 21,6 inbraken per 1.000 auto’s. In de provincie Noord-Brabant vinden de meesten auto-inbraken plaats in Eindhoven, namelijk 14,5 inbraken per 1.000 auto’s.