Afbeelding

Bestuurswisseling bij Vogelvereniging Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - De eerste ledenbijeenkomst van vogelvereniging Laarbeek in het nieuwe jaar was op dinsdag 30 januari. Zoals gebruikelijk wordt deze bijeenkomst ook wel jaarvergadering genoemd. 

De voorzitter, Tom Gruijters, opende de vergadering met een terugblik over het jaar 2023 waarin hij aangaf dat de leden tijdens diverse wedstrijden, zowel regionaal als provinciaal, uitstekend gescoord hadden en daarmee de vogelvereniging op de kaart hebben gezet. In het welkomstwoord werden twee nieuwe leden voorgesteld aan de vergadering waardoor het ledenaantal redelijk stabiel blijft en daarnaast werd ook even stilgestaan bij het overlijden van een drietal leden. Vervolgens werd door de voorzitter aandacht geschonken aan het te voeren beleid en planning voor de toekomst, gezien steeds meer regel- en wetgevingen aan de orde zijn om onder andere een tentoonstelling te organiseren. Als vereniging moet men aan allerlei voorwaarden en verplichtingen voldoen in verband met dierenwelzijn.

Na dit welkomstwoord werd de agenda vervolgt door het jaarverslag van de secretaris en het jaarverslag van de penningmeester en werd verslag gedaan door de kascontrole commissie. Hierna volgde een korte pauze om vervolgens over te gaan tot de bestuursverkiezing. Dit jaar waren aftredend Tony van Alem en Anton Verhagen en niet herkiesbaar. Eerder in het jaar is de penningmeester René Jansen vervroegd afgetreden om persoonlijke redenen. Verder was Rudy Bouwdewijns aftredend, maar wel herkiesbaar. Voor de vacant geworden plaats heeft Jos van Rooij zich aangemeld. Na de stemming werden Rudy en Jos unaniem gekozen om zitting te nemen in het bestuur en plaats te nemen achter de bestuurstafel. Hiermee is het bestuur weer compleet, maar zijn ze alleen van zeven naar vijf bestuursleden gegaan. Hierna werd op gepaste wijze afscheid genomen van de aftredende leden, echter René Jansen en Anton Verhagen waren niet aanwezig. Bestuurslid Tony van Alem was wel aanwezig en werd door de voorzitter in het zonnetje gezet omdat hij 41 jaar zitting heeft gehad in het bestuur van de vogelvereniging. De voorzitter had alleen lovende woorden voor Tony door zijn tomeloze inzet voor de vereniging en werd aan hem een gedenkbord overhandigd en zal er een prijs, in de vorm van een wisselbeker, tijdens de tentoonstelling naar Tony vernoemd worden. Mogelijk zal dit de postuurkanarie prijs genoemd worden omdat Tony een verdienstelijk postuurkanarie kweker is. Verder stond op de agenda de huldiging van een 25-jarig lidmaatschap in de persoon van Frans Biemans, maar ook door persoonlijke omstandigheden was Frans niet aanwezig en zal dit op een nader te bepalen tijdstip, in overleg met Frans, alsnog gebeuren.

Hierna werd de agenda verder in volgorde afgewerkt en dankte de voorzitter alle aanwezige voor de inzet van de vereniging en wenste de leden bij voorbaat een succesvol kweekseizoen toe.