Afbeelding

Het wonder van Mexico

Algemeen

Beek en Donk - Vorig jaar rond deze tijd reisde de Beek en Donkse Dorke Verhagen drie maanden alleen door Mexico. “Een ware deep dive met mezelf. Het was een behoorlijke beslissing, omdat ik daarvoor alles op moest geven zoals mijn huur-boshuisje, inboedel en auto.” Ze wil Laarbeek graag iets brengen, in de vorm van een inspiratie-avond op 3 april. Met haar verhaal wil ze mensen verbinden, herkenning & erkenning brengen. Deze avond is een uitnodiging om eigen angsten aan te gaan.

Diep van binnen voelde ze dat het belangrijk was om de reis te maken. “Terwijl ik nog geen idee had waar ik daarna terecht zou komen. Geen gespreid bedje wanneer ik terug zou komen uit Mexico. Toen het ticket eenmaal geboekt was ging er nog even door me heen: ‘Wat ben ik in godsnaam aan het doen?’, maar tegelijkertijd voelde ik een jubeltje ‘Yes!’ Ik moest loskomen van alles wat me ‘vasthield’. Dankbaar voor de wonderlijke begeleiding die ik mocht ontvangen gedurende de reis.”

Van crisis naar kracht
Natuurlijk ga je niet van de ene op de andere dag zo’n reis maken. Daar gaan levenservaringen aan vooraf. “Al enkele jaren gaf het leven mij uitdagingen. Wat had dit mij te zeggen? Hoogste tijd dat ik de sprong in het diepe (het onbekende) ging wagen, met mezelf. Uit de comfortzone en ‘vastigheid’. Een helicopterview, dat was wat ik nodig had. Na een omzwerving weer terug in het vertrouwde Beek en Donk. Blijkbaar wil het leven dat ik Laarbeek ‘iets’ ga brengen!”

Hoe zit het met jouw geestelijke spijsvertering?
Graag nodigt Dorke je uit voor haar inspiratieavond. “Door de drukte vandaag de dag vergeten we te voelen wat we werkelijk nodig hebben. We zorgen goed voor ons lichaam; tandenpoetsen, eten, douchen, op tijd naar het toilet gaan. Dat vinden we heel normaal, sterker nog we denken er niets eens meer bij na. Met mijn verhaal wil ik mensen verbinden maar ook taboes doorbreken. Ik geef je een aanreiking om je innerlijke struggles aan te kijken, in plaats van die te negeren.”

Interactieve avond
De avond is voor iedereen die geïnteresseerd is in bewustwording en spiritualiteit. Worstel je met thema’s als eenzaamheid, depressie of hoogsensitiviteit? Dan gaat deze avond je erkenning en herkenning geven. De avond wordt georganiseerd op woensdag 3 april om 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk, inloop vanaf 19.00 uur. Meld je tijdig aan, want er zijn 40 zitplaatsen in de zaal. Aanmelden kan via info@dorkeverhagen.com. De avond is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.