Afbeelding
Foto: DeMooiLaarbeekKrant

Romonesco Slager-Traiteur neemt Slagerij Brouwers over

Zakelijk advertorial

Beek en Donk - Het zal misschien even wennen zijn, maar vanaf deze week is het geen Slagerij Brouwers meer, aan de Smalleweg in Beek en Donk. De nieuwe eigenaren Michaël en Jennefer Romonesco nemen de zaak over van Wil en Mariëtte Schepers en zo wordt het Romonesco Slager-Traiteur.

De Romonesco’s zijn goede bekenden in het slagersvak en hebben al twee slagerijen, in winkelcentrum De Bus in Helmond en aan de Dorpsstraat in Stiphout, hun ‘thuishonk’. De slagerij in Beek en Donk wordt dus hun derde zaak. “We hebben al eens eerder drie slagerijen gehad. Voor ons is het dus niet nieuw”, vertelt Michael. “Dus waarom niet opnieuw een derde zaak erbij?”

De keuze om naar Beek en Donk te komen is een bewuste, zo leggen ze uit. “Dit pas bij ons, het dorpse gevoel. Je kent de mensen dan toch net wat beter. Cécile, onze dochter gaat mede de slagerij in Beek en Donk een gezicht geven, net als de medewerkers die er al werken. Die blijven gelukkig ook bij ons aan de slag.”

Traiteur
Bij de slagerij in Stiphout zal veel van het vlees vers bereid worden, net als vele andere dingen. Want de naam slager-traiteur verraadt al dat Romonesco meer doet dan alleen vlees. “We maken verse soepen en kant en klare maaltijden, zoals onze eigen lasagne. Heel lekker en ook handig voor mensen die het zelf net een dag even te druk hebben om te koken. Ook hebben we onze eigen worstenbroodjes, zeer goed gevulde worstenbroodjes. Hier in Beek en Donk komt net als in winkelcentrum de Bus ook een eigen kippengrill, waar mensen speciaal voor komen gereden.”

Michael komt uit een echte slagers familie. Zijn opa was slager en hij heeft ooms die keurmeester zijn geweest. Zelf leerde hij het vak bij Giebels in Helmond en inmiddels werken al twee dochters mee in de zaken. En dan heeft zoonlief van dertien ook al interesse in het slagersvak! De toekomst van Romonesco Slager-Traiteur is dus gewaarborgd. Ook in Beek en Donk.