Wendy van Deursen
Wendy van Deursen

Een en Twintig in degradatiegevaar

Sport Sport

Beek en Donk - Door de 6-4 nederlaag die Een en Twintig leed in het uitduel met Taverbo is de kans op degradatie uit de 1e klasse aanzienlijk toegenomen. Met nog drie wedstrijden op het programma dient Een en Twintig een achterstand van 4 punten goed te maken. Een extra moeilijkheidsfactor hierbij is dat de te spelen wedstrijden enkel wedstrijden zijn tegen teams die momenteel de plaatsen 1 tot en met 3 bezetten.

Een en Twintig 2 was in hun strijd tegen degradatie juist erg succesvol. Tegen de rechtstreeks degradatie concurrent werd een overtuigen 8-2 zege geboekt. De Een en Twintig spelers Jeroen en Engelhart en Stefan Hamelijnck hadden een stroeve start die leidde tot een 2-1 achterstand. In alle opvolgende wedstrijden waren de Beek en Donkenaren hun tegenstanders vervolgens de baas. Silvain de Koning was de man van de wedstrijd. Hij bleef in al zijn wedstrijden ongeslagen.

Een en Twintig 3 stuitte op de sterke koploper Bergeijk. De Bergeijkenaren maakten hun kampioenaspiraties getuige de 8-2 overwinning volledig waar. Invaller Rolf Hendricksen en Aum van Berlo waren verantwoordelijk voor de Beek en Donkse punten. Dit team lijkt aan rechtstreeks degradatie te kunnen ontsnappen maar moet wel vrezen voor een promotie/degradatieduel.

Een en Twintig 4 doet dankzij een 4-6 overwinning op Stiphout nog mee in de strijd om het kampioenschap. Rolf Hendricksen verkeert momenteel in een prima vorm en bleef in al zijn wedstrijden ongeslagen. Tim van Dalen volgde hem op de voet met twee overwinningen. Invaller Oleksander Pavlovych beet goed van zich af, had enkele malen uitzicht op winst maar kwam bleef uiteindelijk puntloos.

Voor Een en Twintig 5 lijkt er na de 6-4 overwinning op TTCV in deze competitie niets meer te winnen of te verliezen. Een achterstand van 7 punten op de koploper en een nog grotere marge op de degradatieplekken maakt dat Oleksander Pavlovych, Patrick Biemans, Hamed Alisedaghat en Jos de Gruyter de resterende wedstrijden zonder druk tegemoet kunnen zien. 

Een en Twintig 6 bezet na de 3-7 nederlaag tegen ATTC de voorlaatste plaats en lijkt hiermee een belangrijke kandidaat voor een promotie/degradatieduel. In de wedstrijd tegen de Aarle Rixtelnaren waren zowel Kevin Biemans, Christi Eekels als Jolanda Biemans te sterk voor Cor van de Ven. Een en Twintig 7 wist ook in haar 7e seizoenswedstrijd niet te winnen. Ondanks dat Wendy van Deursen, Petri Dovens en Shaun Marien vaak goed partij wisten te geven gingen de bezoekers van het Astense ATTV met een ruime 2-8 overwinning op zak naar huis.

De jeugdspelers van Een en Twintig hadden het zwaar te voortduren tegen de bezoekers uit Tilburg. Niels van Kessel, Roos van Schip en Thomas Orbon wisten desondanks twee keer hun tegenstander de baas te blijven. Een terechte 8-2 nederlaag die iets minder fors was geweest als Niels van Kessel net iets gelukkiger was geweest in zijn wedstrijd tegen Senna Halma.