Afbeelding
Foto: DeMooiLaarbeekKrant

Wil en Mariëtte Schepers dragen Slagerij Brouwers over

Zakelijk advertorial

Het voelt voor velen nog als de dag van gisteren, maar toch hebben Wil en Mariëtte Schepers alweer negen jaar de leiding over Slagerij Brouwers aan de Smalleweg in Beek en Donk. Vanaf 1 april stoppen ze en komt er een nieuwe eigenaar.

Slagerij Brouwers is een begrip in Beek en Donk. Opgebouwd door Gerard Brouwers en de laatste negen jaar eigendom van Wil en Mariëtte Schepers. Zij hadden al een slagerij in Eindhoven. “Maar daar konden we niet aan de slag met wat we ook echt wilden. Ambachtelijke worst maken en zelf roken. Hier kon dat wel.” Via Henk van Lierop, verkoper van slagers benodigdheden, kwamen ze in contact met Gerard en toen was het zo beklonken.

En wat ze ook fijn vonden, ze trokken van de stad naar een dorp. “Mensen zijn hier gewoon een stuk rustiger, doen alles op hun gemak en buurten wat. Het gemoedelijke past veel beter bij ons en dat is hartstikke fijn.” In die negen jaar hebben ze zich de slagerij helemaal eigen gemaakt. “Het slagersvak is echt ambachtswerk. Je wilt je producten zo goed en vers mogelijk aan de klanten aanbieden. In dat opzicht ben ik wel echt perfectionistisch”, vertelt Wil.

In Beek en Donk voelden ze zich helemaal op hun plek. “Een leuk dorp, met leuke mensen. Wil is heel goed in het onthouden van namen, maar weet ook precies wat de mensen vertellen. Zo bouw je echt een band op met je klanten.”

Hoewel de pensioenleeftijd nog niet in zicht is, gingen Wil en Marriëtte wel nadenken over de toekomst. Zeker toen bleek dat er geen opvolger in beeld was. “We gingen in gesprek met mensen en besloten het te koop te zetten. In Nederland staan veel slagerijen te koop en we dachten dat het wel een paar jaar zou gaan duren.”

Maar het balletje ging sneller rollen dan verwacht. Zo snel, dat per 1 april de slagerij een nieuwe eigenaar heeft. “We hadden niet verwacht dat het zo snel zou gaan, het moet echt nog even landen”, zeggen Wil en Marriëtte.

Sneller dan verwacht komt er dus een einde aan hun eigen slagerij. “Ik legde vanmorgen producten in de toonbank en dacht toen wel even van ‘dit is een van de laatste keren’. Dat is toch wel apart.” Wat ze gaan missen? De mensen. Zowel de klanten als het personeel. Gelukkig kunnen zij gewoon blijven bij de nieuwe eigenaar.”

Wie de nieuwe eigenaren zijn? Lees het volgende week in DeMooiLaarbeekKrant.