Sparta’25 moet ondanks 0-3 voorsprong genoegen nemen met gelijkspel

Beek en Donk - Het zag er goed uit voor Sparta’25. Na enkele minuten spelen in de tweede helft kwamen de Beek en Donkenaren op een 0-3 voorsprong tegen zaterdag amateurclub Alkmaar, maar uiteindelijk keerde de Groen Witten maar met één punt huiswaarts.

De eerste helft was het een gelijk opgaande strijd op het veld, met het verschil dat Sparta’25 beter met haar kansen om ging. Dat resulteerde er in dat Sparta met een 0-2 voorsprong ging rusten. In de 23e minuut wees de scheidsrechter naar de strafschop na het neerhalen van Daan van Heinsbergen. De stafschop werd verzilverd door Freek Schoones. Enkele minuten voor rust vergrootte Sparta de score naar 0-2. Uit een voorzet van Dirk Biemans wist aanvoerder Philippe Cleutjens de bal in het doel te werken. Almkerk creëerde in de eerste zelf ook de nodige kansen, maar wist deze niet verzilveren. Het was de man of the match van Sparta-doelman Bram Werdens die zorgde dat Sparta zonder tegendoelpunt ging rusten.

Snel na de rust wist Sparta de voorsprong te vergroten naar 0-3. Opnieuw was het Philippe Cleutjens die nu met het hoofd wist te scoren. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht, zelfs niet toen Almkerk de stand verkleinde naar 1-3. Maar de blessuretijd zorgde er voor dat de Beek en Donkenaren met één punt genoegen moesten nemen. Kort nadat de gastgevers de stand op 2-3 hadden gebracht wees de scheidsrechter naar de strafschopstip. Even leek het dat Sparta het geluk aan haar zijde had doordat Bram Werdens de strafschop tot corner wist te werken, maar uit deze corner wist Almkerk alsnog de gelijkmaker te scoren waarna de scheidsrechter direct floot voor einde wedstrijd.

Op zondag 18 februari speelt Sparta haar volgende competitiewedstrijd thuis tegen VOAB, aanvang 14.00 uur