Spelers Onder 14-2 in de aanvallende rebound na een afstandsschot

Basketbalwedstrijden beslist in laatste seconden

Lieshout - Het kampioensteam Onder 12 nam het zaterdag op tegen Almonte uit Eindhoven. Lieshout liet duidelijk zien waarom het kampioen is. Het won met 59-26.

Onder 14-2 speelde tegen nummer één Almonte. Lieshout startte onzeker, en kwam 8-30 achter. Daarna gooide Lieshout de schroom van zich af. Het wist de score in balans te houden, maar de opgebouwde voorsprong van Almonte kwam niet meer in gevaar. Eindstand: 48-74.

Mannen Onder 16 speelde tegen Akros uit Boxmeer. Lieshout keek na drie kwarten tegen een 32-45 achterstand aan, maar in de laatste periode trok Lieshout de stand gelijk via een driepunter van Teus van der Aa. Met een 56-56 stand werd verlengd en wist Lieshout de winst te pakken met 60-59.

Onder 14-1 speelde een belangrijke wedstrijd om het kampioenschap tegen directe concurrent Akros. Lieshout moest een onderling verschil van 22 punten wegpoetsen. Met een double teaming werd de sterspeler van Akros afgestopt, waardoor Lieshout al snel een 16-6 voorsprong nam. De bezoekers vochten terug, maar In de tweede helft was Lieshout ontketend. Via Dantez Cisneros, Piet Heijnsbergen en Finn Flipsen werd de score uitgebouwd naar een 71-53 overwinning. Lieshout neemt daarmee de koppositie over van Akros en wordt bij een volgende overwinning kampioen.

Mannen Onder 18 speelde tegen eveneens tegen Akros. Via snelle verzorgde aanvallen werd een ruststand van 27-17 bereikt. Meteen na rust kwam Akros sterk terug en nam het zelfs een kleine voorsprong in het derde kwart. Via Daan van Aspert, die 10 punten maakte in de laatste periode, pakte Lieshout toch een 48-45 overwinning.

Vrouwen Onder 22 nam het op tegen koploper Barons uit Breda. In het eerste kwart wist Lieshout met 19-22 nog goed in het spoor te blijven, maar daarna namen de bezoekers het initiatief. Kwart na kwart liepen zij verder naar een 44-103 overwinning.

Heren 2 nam het op tegen Pendragon uit Tilburg. Al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat het een moeilijke opgave zou worden om bij de bezoekers in het spoor te blijven. Bij rust keek Lieshout tegen een 14-53 achterstand aan. In de tweede helft liep het scoreverloop in een gelijke trend door. Lieshout verloor met 27-98.

Heren 1 speelde tegen kampioenskandidaat Dunatos uit Meerssen. Met een gelijke stand door twee rake vrije worpen van Dunatos in de laatste seconden werd er verlengd. De extra minuten waren Lieshoutse te machtig, waardoor Dunatos won met 53-62.