Archieffoto: Denzel Hajema (r), 'man van de wedstrijd'
Archieffoto: Denzel Hajema (r), 'man van de wedstrijd' Foto: Seraf Vereijken

Sparta’25 wint met 3-1 van Eendracht’30

Beek en Donk - Sparta’25 is er in de voorlaatste thuiswedstrijd in geslaagd om op eigen veld weer een overwinning te behalen. Na een serie gelijke spelen prijkte er zondag na afloop een 3-1 eindstand op het scorebord. Maar makkelijk ging het zeker niet tegen de bezoekers uit Mook.

In de eerste helft overheerste voornamelijk een rommelig spelbeeld. Beide ploegen speelden te onnauwkeurig en dat leidde over en weer tot balverlies. De aanvallen leverden af en toe een corner op. Verder zagen de beide keepers enkele schoten over of naast hun doel vliegen. Kort voor rust kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Denzel Hajema werd bij de tweede paal door Philippe Cleutjens binnengekopt. Zo net voor de thee was dit een belangrijke opsteker.

In de tweede helft trok Eendracht’30 het initiatief wat meer naar zich toe. In de 57e minuut schoot Tim van Ooijen de 1-1 tegen de touwen. Een kleine tien minuten later was Daley Hoogakker dicht bij de 1-2. Gelukkig werd zijn schot door Bram Werdens gekeerd. In de hierop volgende tegenaanval kwam Sparta’25 weer op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant van Denzel Hajema werd dit keer door Freek Schoones binnengekopt, 2-1. De Beek en Donkse spits was daarna nog dicht bij een tweede treffer. Zijn schot naar de rechterbovenhoek werd door doelman Merijn Velthuis tot corner verwerkt. En even later kwam de Mookse doelman in een 1 tegen 1 situatie met Freek Schoones als winnaar tevoorschijn. In de slotfase werd een vrije trap van Sparta’25 niet goed verdedigd. Mike Jansen kon de bal in het strafschopgebied ongehinderd oppikken en hij schoof beheerst de bevrijdende 3-1 binnen. Na afloop werd Denzel Hajema uitgeroepen tot ‘man van de wedstrijd’.

Omdat DAW gelijkspeelde heeft Sparta’25 nu een kleine voorsprong van twee punten op de achtervolgers uit Schaijk. Op zondag 23 april speelt Sparta’25 in Overloon een uitwedstrijd tegen SSS’18. Aanvang 14.30 uur.