Matig Mariahout verliest van effectief Avesteyn

Mariahout - Mariahout was nog aan het genieten van het mooie lentezonnetje en toen lag de bal al achter doelman Hagelaars: 0-1 in de 1e minuut. Het doelpunt kwam tot stand door een onnodige overtreding aan de zijlijn. De vrije trap viel plotsklaps voor de voeten van Avesteyn aanvaller Dielissen.

Door het gemis van Veldpaus en Vd Heuvel had trainer Freddy Vermeulen voor een andere veldbezetting gekozen. Mariahout moest hieraan wennen en was onvoldoende in staat om op het middenveld een veldoverwicht te creëren. Avesteyn wist zich heel eenvoudig staande te houden en was met z’n twee fysiek sterke voorhoedespelers de betere ploeg. Ook het tweede doelpunt viel uit een spelhervatting. Avesteyn mocht een hoekschop nemen en die werd bij de eerste paal prachtig binnen gekopt door aanvoerder en uitblinker Swartjes; 0-2 in de 36e minuut. Hierna kreeg Mariahout een mogelijkheid, maar het schot van David van Rossum op een voorzet van Joep van Hoof werd geblokt. In de tweede helft verving Noah van Rossum topscorer Tim Barten die met een lichte blessure aan de wedstrijd was begonnen. Mariahout probeerde het wel, maar Avesteyn, dat toch al weinig doelpunten tegen krijgt dit seizoen, bleef eenvoudig overeind. Mariahout zette verdediger Huib van Zutphen in de voorhoede en die kreeg nog een kleine kans op de aansluitingstreffer, maar hij had net teveel tijd nodig om tot een goede doelpoging te komen. Ook aanvoerder Chiel van Wanrooij had nog een harde schuiver in petto en dat was ook gelijk het laatste wapenfeit in deze wedstrijd.

Mariahout verliest door deze nederlaag ook de tweede plek uit het oog. Deze tweede plek geeft een iets betere uitgangspositie in de nacompetitie en daarom is de nederlaag extra zuur. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 14 mei uit bij Essche Boys, aanvang 14.00 uur.