Afbeelding

Johanna draagt balletschool na 48 jaar over aan Loes

Sport

Beek en Donk - Na 48 jaar met hart en ziel balletles te hebben gegeven bij balletschool Johanna van den Berge, zal eigenaresse Johanna het stokje overdragen aan Loes Verschuren-Imker. Johanna is altijd een zeer bedreven balletdocent geweest met veel passie voor haar vak. 

Afgestudeerd aan the Royal Academy of Dance mocht zij, via deze wereldwijde organisatie, leerlingen op balletexamens laten gaan. Door middel van dit systeem kon Johanna haar passie die zij heeft voor ballet, overgedragen op haar leerlingen. Vele leerlingen zijn er in de afgelopen jaren door de deuren van de balletstudio gestapt. Zij hebben met enorm veel plezier mogen dansen en sommigen hebben zelfs van hun passie hun beroep mogen maken. Dit alles was nooit gebeurt zonder Johanna, die 48 jaar geleden een dansstudio besloot te starten en zo haar liefde voor dans kon delen met al haar leerlingen. En dat die liefde voor dans er was, dat zag je. 

Leerlingen van Johanna waren altijd enorm gemotiveerd. Zij konden naar een doel toe werken, beter worden en uiteindelijk, als zij dat willen hun beroep ervan maken. Zo ook Loes. Zij is 25 jaar lang een leerling geweest van Johanna en heeft al haar balletexamens bij Johanna in de studio behaald. Ze is dan ook ontzettend trots dat de school nu aan haar zal worden toevertrouwd. Johanna: “Ik kies voor het belang van de balletschool, de balletleerlingen en hun ouders. Loes is voor mij dé aangewezen persoon om de balletschool over te nemen en deze met grote passie voor dans (onderwijs) voort zal gaan zetten.” De dansschool zal daarom vanaf september de naam Ballet en Dansstudio Loes gaan dragen.