Stefan Hamelijnck
Stefan Hamelijnck

Weer grote overwinning voor Een en Twintig

Sport Sport

Beek en Donk - Na vorige week van start te zijn gegaan met een eclatante 9-1 thuisoverwinning werd hieraan een prima vervolg gegeven door een 2-8 overwinning op het Veghelse TTCV. Een uitslag die nog groter had kunnen zijn mocht Rowena de Haas in haar partij tegen Hugo Visser niet met het kleinst denkbare verschil de allesbeslissende 5e game hebben verloren. Jordi Kivits en Bert Coolen kwamen in het dubbelspel tekort. Zij wonnen wel al hun enkelwedstrijden. Door deze uitslag bezet Een en Twintig momenteel de 2e plaats. De achterstand op koploper Luto is slechts 1 punt. 

Team 2 heeft de juiste richting nog niet gevonden. Na een 7-3 nederlaag kregen de Een en Twintig spelers nu een nog straffere pil te slikken. Het bezoekende Stiphout voerde een ware strafexpeditie uit 1-9. Enkel Silvain de Koning kon zich in zijn openingspartij tegen Han van de Poel aan het mindere spel onttrekken. Door deze nederlaag bezet Een en Twintig een gedeelde voorlaatste plaats.

De stand op de ranglijst van team 3 is bedrieglijk. Met 8 punten neemt Een en Twintig een keurige derde plaats in, maar speelde wel een wedstrijd meer dan de concurrentie. Tegen het slechts met twee spelers aantredende Stiphout ging Een en Twintig alsnog met 4-6 onderuit. Alleen Aum van Berlo wist een wedstrijd te winnen.

Een en Twintig 4 leed in Aarle Rixtel een 7-3 nederlaag tegen koploper ATTC. De wedstrijd kende een merkwaardig verloop. Via een 1-2 voorsprong, (overwinningen van Bjorn Bor en Rolf Hendricksen), volgde een serie van zes opeenvolgende nederlagen. In de laatste wedstrijd wist Bjorn Bor nog iets terug te doen. Het was niet de avond van Tim van Dalen, hij bleef puntloos.

Een en Twintig 5 sleepte een verdiend gelijkspel uit het vuur in haar thuiswedstrijd tegen Budilia. In een wedstrijd met wisselende kansen leverde Oleksandr Pavlovych met twee overwinningen de grootste bijdrage aan het punten aantal van Een en Twintig. Jos de Gruyter en Hamed Alisedaghat bleven elk steken op één overwinning.

Een en Twintig 6 wist de hoge positie op de ranglijst niet te behouden. Dit team, deze avond bestaande uit Hans Eekels en zijn dochters Helmie en Christie leden een zure 8-2 nederlaag in Heeze. Wel waren beide dochters succesvoller dan vader. Die won niets, Helmie en Christie elk één wedstrijd.

Een en Twintig 7 wacht nog steeds op haar 1e winstpartij. Ook dit keer werd een maximale 10-0 nederlaag geleden. Ditmaal waren de TU studenten van Taveres een maatje te groot voor Petri Dovens, Wendy van Deursen en Chris Klingsporn. Aangetekend wordt wel dat zeker Chris en Petri winstkansen onbenut lieten. Een en Twintig hoeft nog niet te wanhopen. In de aankomende ontmoeting tegen het lager aangeschreven Never Despair dienen zich beslist mogelijkheden aan om tot een positiever resultaat te komen.