Tim van Dalen
Tim van Dalen

Een en Twintig verovert koppositie

Sport Sport

Beek en Donk - Na een 8-2 thuisoverwinning is Een en Twintig momenteel koploper in de 2e klasse. De cijfers doen enigszins afbreuk aan de door Never Despair geboden tegenstand. Meerdere keren moest een vijfde game de beslissing brengen. Met een voorsprong van drie punten gaat Een en Twintig aanstaande donderdag de confrontatie aan met het sterke Valkenswaard.

Een en Twintig 2 slaagde er voor de derde keer op rij niet in een wedstrijd winnend af te sluiten. Dit keer moest het hoofd gebogen worden voor de spelers van TTV Maashorst die net iets sterker voor de dag kwamen. Door de 6-4 nederlaag is Een en Twintig inmiddels afgedaald naar de onderste regionen van de 3e klasse.

Team 3 leed in Budel een kleine 6-4 nederlaag. Opvallend was de rol van invaller Tim van Dalen. Als invaller presteerde hij met twee overwinningen beter dan de vaste teamspelers Joost van Goch en Aum Hamelijnck, die het bij één overwinning lieten. Momenteel bezet Een en Twintig een gedeelde voorlaatste plaats. Aanstaande week staat de wedstrijd tegen nummer laatst Veldhoven geprogrammeerd. 

Een en Twintig 4 boekte tegen Unicum de eerste overwinning van het seizoen. Via overwinningen van Bjorn Bor (3), Tim van Dalen (3) en Ton Paardekoper (1) werd het tot nu toe behaalde puntenaantal verdubbeld. Door deze overwinning wisselde Een en Twintig van plek met Unicum dat nu op een degradatieplaats staat.

Een en Twintig 5 leed in en tegen Deurne een 6-4 nederlaag maar leverde desondanks een prima prestatie. Koploper Deurne moest alle zeilen bijzetten om Oleksandr Pavlovych, Eva Verrijt, en Hamed Alisedaghat van zich af te schudden. Oleksandr bleek met twee overwinningen het taaist. Eva en Hamed waren beiden één keer succesvol.

Een en Twintig 6 is na een 7-3 thuisoverwinning tegen Unicum in gevecht om de koppositie in de 7e klasse. Aanstaande donderdag wordt koploper Veldhoven ontvangen in Beek en Donk. Elk resultaat beter dan 6-4 betekent de koppositie voor Kevin Biemans, Helmi, Hans en Christi Eekels en Jolanda Biemans.

Een en Twintig 7 wist de eerste wedstrijdpunten van het seizoen binnen te slaan. In den Bosch werd bij tegenstander Never Despair een gelijkspel afgedwongen. Shaun Marien was de grootste sta-in-de-weg voor de Bossche tegenstanders. Hij bleef met drie overwinningen ongeslagen. Chris Klingsporn en Petri Dovens deden het met elk één overwinning net iets minder goed.

Het jeugdteam van Een en Twintig, deze week vertegenwoordigd door Roos van Schip, Lisa Seelen en Niels van Kessel behaalde een verdienstelijk 5-5 gelijkspel tegen Veldhoven. Lisa en Niels waren twee keer te sterk voor hun tegenstander. Roos lukte dit één keer.