Rolf Hendricksen
Rolf Hendricksen Foto:

Een en Twintig behoudt koppositie

Sport Sport

Beek en Donk - Een en Twintig heeft dankzij een 2-8 overwinning op het Eindhovense Flash haar koppositie weten te behouden. In Eindhoven bleven Jordi Kivits en Peter van den Eijnde ongeslagen. De met een knieblessure kampende Bert Coolen ondervond hiervan veel hinder. Desondanks liet hij zich één keer feliciteren.

De reserves van Een en Twintig kwamen, eveneens in een duel met Flash, duidelijk te kort, 3-7. Silvain de Koning wist met twee overwinningen behoorlijk tegenstand te bieden aan de Flash spelers. Invalster Aum Hamelijnck voldeed met één overwinning. Jeroen Engelhart, normaal gesproken een van sterkhouders van dit team gaf dit keer niet thuis. Drie nederlagen vielen hem ten deel. Door deze uitslag blijft Een en Twintig een gedegen middenmoter in de 3e klasse.

Het 3e team leed een nipte 4-6 nederlaag tegen mede middenmoter Attaque. Guido Graat en Gijs Oprins bogen twee keer het hoofd. Joost van Goch slechts één keer. Promotie noch degradatie lijkt aannemelijk voor dit team, dat nu zonder al te veel wedstrijdspanning de competitie uit kan spelen.

Team 4 kreeg in Veldhoven tafeltennisles. Met 8-2 werden de Beek en Donkenaren naar huis gestuurd. Bjorn Bor gaf wel behoor tegenspel. Twee keer wist hij zijn tegenstander op de knieën te krijgen. Ton Paardekooper en Tim van Dalen kwamen telkens te kort, als was dat meerdere keren met een minimaal verschil.

Ook team 5 slaagde er niet in om aan de goede kant van de streep te blijven. Daarvoor waren de Valkenswaardse tegenstanders net te sterk voor twee van de drie Een en Twintig spelers. Oleksandr Pavlovych toonde zich niet voor de eerste maal in deze competitie de kopman van Een en Twintig. Met drie overwinningen bleef hij ongeslagen. Door deze nederlaag heeft Een en Twintig de aansluiting met de top vooralsnog verspeeld.

Team 6 deed wat het de hele competitie al doet, winnen! Ditmaal werd ATTV geslachtofferd. Via overwinningen van Kevin Biemans (3), Hans Eekels (1) en Christi Eekels (1) en winst in het dubbelspel konden 6 punten aan het totaal worden bijgeschreven. Door deze overwinning is Een en Twintig nog steeds lijstaanvoerder al zag het concurrent Veldhoven wel dichter komen.

Een Twintig 7 besloot tot een broederlijke puntendeling met tegenstander Attaque. Wederom was Shaun Marien aan Beek en Donkse zijde de meest succesvolle speler. Met twee overwinningen leverde hij een behoorlijke bijdrage aan het eindresultaat. Petri Dovens en Wendy van Deursen deden met elk één overwinning net iets minder goed. Een en Twintig bezet nog wel de laatste plaats maar is duidelijk aan een opmars bezig.

Het jeugdteam van Een en Twintig maakte gehakt van tegenstander Never Despair. Met een 8-2 overwinning is dit jeugdige team inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig genstander voor veel teams. Ditmaal waren Lisa Seelen (3), Niels van Kessel (2) en Roos van Schip (2) verantwoordelijk voor de Beek en Donkse punten.