Shaun Marien
Shaun Marien

Een en Twintig ruikt kampioenschap

Sport Sport Sport

Beek en Donk - Het vaandelteam van Een en Twintig zette afgelopen week een reuzenstap richting het kampioenschap in de 2e klasse. Tegenstander Luto, tot dan toe de belangrijkste tegenstrever in de strijd om de titel, werd volledig afgedroogd: 10-0. Alle enkelspelen werden door Rowena de Haas, Jordi Kivits en Peter van den Eijnde op overtuigende wijze gewonnen. Enkel in het dubbelspel moest een 0-2 achterstand worden omgebogen. Door deze monsterscore heeft Een en Twintig met nog twee wedstrijden te gaan een voorsprong van 9 punten op de naaste belager Valkenswaard. 

Met het oog op klassenbehoud boekte team 2 een nuttige 0-10 overwinning op laagvlieger ATTC. De overwinning kwam niet vanzelf tot stand. In meerdere wedstrijden moesten Jos Beniers, Silvain de Koning en Jeroen Engelhart gaan tot een beslissende vijfde game. Door deze overwinning lijkt degradatiegevaar uit zicht.

Een en Twintig 3 kreeg in Stiphout een pak op haar broek, 9-1. Aum Hamelijnck was de enige Een en Twintig speelster met een overwinning. Door deze nederlaag dreigt een promotie/degradatieduel.

Waar een overwinning zeker tot de mogelijkheden behoorde moest Een en Twintig 4 in Heeze genoegen nemen met een puntendeling, 5-5. Bij de helft van de wedstrijden vond de beslissing pas plaats in de vijfde game. Telkens waren de Een en Twintig spelers Tim van Dalen, Rolf Hendricksen en Ton Paardekooper hierbij de verliezende partij.

Ook de wedstrijd van team 5 tegen Stiphout had ook een andere winnaar op kunnen leveren. Nu trokken de Stiphoutenaren met 4-6 aan het langste eind. Ook in deze wedstrijd viel een beslissende vijfde game tot vijf keer verkeerd uit voor de Een en Twintig spelers Jos de Gruyter en Hamed Alisedaghat. Eva Verrijt onttrok zich aan dit lot. Zij bleef ongeslagen. Door deze nederlaag is Een en Twintig naar de vierde plaats gezakt.

Een en Twintig 6 mengt zich nog volop in de strijd om het kampioenschap. Met een geringe voorsprong is Een en Twintig nog steeds lijstaanvoerder. Afgelopen week boekten Kevin Biemans, Hans Eekels en Christie Eekels een 8-2 overwinning op Budlia. Gezien het wedstrijdprogramma lijkt Een en Twintig de beste kansen te hebben op het binnenhalen van het kampioenschap.

Een en Twintig 7 moest in den Bosch die buigen voor tegenstander Kruiskamp, 8-2. Shaun Marien lukte wat zijn teamgenoten niet lukte, winnen van je tegenstander. Hij was verantwoordelijk voor beide Beek en Donkse punten.

Het jeugdteam van Een en Twintig behaalde een mooie 6-4 overwinning op het Tilburgse Tios. Thomas Orbon was met drie overwinningen duidelijk de kartrekker bij de Een en Twintig spelers. Niels van Kessel en Caithlyn Verbrugge volstonden elk met één persoonlijke overwinning.