Lalith Henkelman (Heren 2) scoort een layup tegen Yellow Sox

Heren 2 Basketball Club Lieshout pakt eerste winst

Lieshout - Onder 12 speelde tegen koploper Achilles uit Nuenen. Na een eerste score van Lieshout, waren het de bezoekers die domineerden. Met een ruststand van 7-41 was de wedstrijd al gespeeld. Lieshout kwam in de tweede helft nog enkele keren tot scoren, maar Achilles was met 12-78 duidelijk te sterk.

Onder 14 nam het op tegen Valkenswaard Falcons. Lieshout miste in de eerste minuten veel kansen, maar domineerde daarna. Het gaf bijna geen kansen weg. Bij rust was het 47-2. Met een full court press werd de voorsprong verder vergroot. De bezoekers konden via vrijworpen enkele scores noteren, maar met zes spelers in de dubbele cijfers walste Lieshout met 110-13 over de tegenstander heen.

Onder 18 speelde tegen Oirschot. Lieshout ligt op koers voor het kampioenschap. Het liep in het eerste kwart uit naar een 24-7 voorsprong en had de voorsprong bij rust vergroot naar 40-12. Lieshout was duidelijk de bovenliggende partij en won onder aanvoering van Sven Beckers (26 punten) en Jason Mennen (20 punten) met 76-29.

Onder 16-1 kreeg Achilles uit Nuenen op bezoek. Bij rust had het thuisteam een voorsprong van 39-6. Na rust veranderden de bezoekers hun tactiek, waardoor het vaker tot scoren kwam. Maar Lieshout kwam door de opgebouwde voorsprong niet meer in gevaar en won overtuigend met 68-33.

Heren 2 kreeg Yellow Sox uit Bakel op bezoek. Lieshout won nog niet dit seizoen, maar het spel wordt steeds beter. Bij rust had het een 27-8 voorsprong en duidelijk het beste van het spel. In het derde kwart werd het gat vergroot naar 46-17. Yellow Sox was niet bij machte Lieshout af te stoppen en Lieshout pakte een overtuigende eerste overwinning van 60-32.

Heren 1 speelde tegen nummer één Heeze. Heeze leek al direct een flink verschil op het bord te zetten, maar Lieshout herstelde. Bij rust was het 37-43 voor de bezoekers. Halverwege het derde kwart kwam Lieshout langszij. Bij een stand van 55-54 was het toch Heeze dat een gaatje wist te slaan en te winnen met 73-80.

Dames 1 nam het op tegen Valkenswaard Falcons in een strijd in de top. De wedstrijd ging van begin tot eind gelijk op. Bij een stand van 43-43 aan het einde van het laatste kwart, wisten de bezoekers de winst uit Lieshout mee te slepen. Met twee scores in de laatste fase pakte Falcons een 43-47 winst.