Mannen Onder 18 kampioenen van eerste seizoenshelft

Basketballers Onder 18 pakken kampioenschap

Lieshout - Zaterdag speelde Onder 12 in Oss tegen OBC. Lieshout keek bij rust tegen een 42-6 achterstand aan. Het spelbeeld bleef in de tweede helft gelijk. Lieshout verloor met 84-14.

Onder 14 ging naar Geldrop voor een duel tegen E.B.C.G. Het gaf nauwelijks kansen weg, mede doordat Ish Kempe hun spelverdeler wist af te stoppen. Bij rust had Lieshout een voorsprong van 6-41 en in de tweede helft liep het uit naar een 15-83 overwinning.

Onder 16-1 speelde ook in Geldrop. Na een sterk eerste kwart had Lieshout een 6-17 voorsprong. Het thuisteam herstelde de schade en had een 26-22 voorsprong bij rust. In de tweede helft knokte Lieshout zich terug naar een 37-38 voorsprong, maar E.B.C.G. wist Lieshout toch met 50-42 te verslaan.

Onder 16-2 bezocht BV Rush in Uden. In het eerste kwart nam Lieshout een 7-17 voorsprong, maar daarna werd het spel slap. Biek van Hooff was een uitzondering. Met zijn inzet nam hij het team op sleeptouw. Ondanks matig spel werd een ruime 36-72 overwinning geboekt.

Mannen Onder 18 kon kampioen worden tegen BV Bladel en startte sterk. Het sloeg een gat van 12 punten. Bladel wist tot 29-35 terug te komen, maar daarna had Lieshout het vizier op scherp en boekte het een 58-72 overwinning. Daarmee werden ze kampioen van deze competitieronde.

Dames 1 speelde in Vught tegen EVBV Octopus. Lieshout nam in het eerste kwart een 7-21 voorsprong. Octopus verkleinde de achterstand naar 22-28 bij rust. Lieshout sloeg weer een gat van 35-44, maar in het laatste periode kwam Octopus terug tot 48-50. Vanaf de vrijeworplijn kon Lieshout de wedstrijd beslissen, maar beide schoten werden gemist. Octopus kreeg daarna ook twee vrije worpen en miste één schot, waardoor Lieshout nipt won met 49-50.

Op zondag ging Heren 2 bij BC Heeze op bezoek. Heeze had aan het begin het initiatief, maar in de tweede periode kwam Lieshout langszij. Bij een stand van 18-18 liep Heeze uit naar een 35-21 ruststand. In de tweede helft kwam Lieshout terug tot zes punten. Heeze herstelde en pakte de 59-49 winst.

Heren 1 speelde in Weert tegen BAL. Lieshout kwam in het eerste kwart met 18-11 achter, maar herstelde zich in het tweede kwart. Bij een nagenoeg gelijke stand in het tweede en derde kwart, wist Lieshout een gaatje te slaan en een 53-59 overwinning te pakken.