Onder 12 pakt winst in eerste duel van het jaar

Basketbalteams Lieshout hebben moeilijk weekend tegen fysieke tegenstanders

Lieshout - Onder 12 speelde hun eerste wedstrijd van deze seizoenshelft tegen Pioniers uit Deurne. In de eerste periode namen de bezoekers een kleine voorsprong, maar daarna was Lieshout ontketend. Jules van Herwijnen (22 punten) en Florens Reumerman (24 punten) scoorden aan de lopende band en hielpen Lieshout aan een 64-48 overwinning.

Onder 14 werd verlamd door het fysieke spel van E.B.C.G. uit Geldrop. Lieshout kreeg wel kansen, maar miste vaak. De bezoekers hadden een 16-46 voorsprong bij rust. In het derde kwart kende Lieshout een goede fase, waarin ballen wel werden geraakt. Maar in het laatste kwart toonde E.B.C.G. hun klasse en pakte een ruime 38-87 overwinning.

Na een spannend eerste kwart wist Mannen Onder 16-1 in de tweede periode nauwelijks te scoren. Bij rust keken zij daarom tegen een 13-17 achterstand aan. In de tweede helft verkleinde Lieshout een achterstand van 8 punten tot één punt, mede door de veel scorende Marijn Sanders (22 punten in totaal). Toch pakte Ardito de punten na een sterk slot. Het werd 31-41.

Mannen Onder 18 speelde tegen EBBC uit Den Bosch en beide teams bleken aan elkaar gewaagd. Bij rust was het 26-23 in het voordeel van Lieshout. EBBC sloeg daarna een klein gat, maar Lieshout kwam terug tot 40-41. In een spannend laatste kwart was het Lieshout dat de 62-58 winst kon binnenslepen.

Heren 2 kwam in actie tegen BC Bumpers uit Sittard. Voor rust was het een gelijkwaardig duel, maar na rust liep Lieshout uit naar een 69-57 overwinning. De scores waren goed verdeeld onder de spelers. Jeugdspeler Sven Beckers was een van de topscorers met 14 punten.

Heren 1 kreeg Achilles uit Nuenen op bezoek. Na een gelijkopgaand eerste kwart was Lieshout in de tweede helft duidelijk beter dan de tegenstander. Het liep uit naar een overtuigende 80-56 overwinning. Alle spelers wisten hun punten mee te pakken, met Jordy Dols, Tim Vervoort (beiden 16 punten) en Freek Prinsen (14 punten) als topscorers.

Dames 1 miste de hele wedstrijd veel kansen tegen OBC Oss. De bezoekers profiteerden en namen een 21-32 voorsprong bij rust. Met fast breaks en verdedigende pressie probeerde Lieshout de achterstand weg te werken. In een goed derde kwart werd het gat verkleind tot drie punten, maar met twee driepunters op rij wist OBC de aanvalsgolf af te slaan. Lieshout verloor met 51-59.