Roos Moonen (Dames 1) benut een vrije worp tegen Oirschot
Roos Moonen (Dames 1) benut een vrije worp tegen Oirschot Foto:

Sterke herstart competitie Lieshoutse basketballers

Sport Sport Sport

Lieshout - Dit weekend speelden de teams van Basketball Club Lieshout hun eerste wedstrijden van 2024.

Onder 14 speelde in Schijndel. Het had moeite met scoren waarvan de tegenstander wist te profiteren. Coach Jaap van den Broek besloot om in de tweede helft spelpatronen te oefenen, wat nog onwennig was. BV Schijndel kon hierdoor verder uitlopen. Ish Kempe en topscorer Tijmen van den Broek (14 punten) lieten in de eindfase nog enkele mooie acties zien, maar Schijndel was de betere ploeg. Lieshout verloor met 63-26.

Ook Onder 16-1 kwam, met slechts zes spelers, in actie in Schijndel. Lieshout had bij rust een comfortabele 14-27 voorsprong. In de tweede helft speelde BV Schijndel meer fysiek, en nam in het laatste kwart zelfs de voorsprong over met een 42-41 stand. Lieshout rechtte de rug en pakte met drie scores op rij alsnog een 44-47 overwinning.

Mannen Onder 18 ging op bezoek bij Barons in Breda. Na een gelijkopgaand eerste kwart, nam Lieshout in het tweede kwart een 14-26 voorsprong. Barons knokte zich terug tot 27-35 bij rust. In het derde kwart liep Lieshout wederom uit naar 17 punten, maar opnieuw wist Barons terug te komen tot 46-54. In een spannend laatste kwart pakte Lieshout de overwinning met 63-66. Sven Beckers scoorde 28 punten, waarvan 15 uit driepunters.

Heren 2 speelde thuis tegen Jumping Giants uit Nederweert. Na gelijkopgaande eerste minuten, was het Lieshout dat met goed spel afstand wist te nemen. Bij rust was het 30-23. In de tweede helft bouwde Lieshout de voorsprong verder uit. Mede door 16 punten van topscorer Thijs van den Berg won Lieshout overtuigend met 70-48.

Dames 1 kwam thuis in actie tegen Oirschot. Lieshout nam direct afstand, maar Oirschot vocht zich terug. Na het eerste kwart had Dames 1 een kleine voorsprong van 23-18. Bij rust was de voorsprong opgelopen naar 43-28. Ook in de tweede helft wist Lieshout deze voorsprong kwart na kwart uit te bouwen tot een 72-52 overwinning. Sarah Welten werd topscorer met 15 punten.

Op zondag nam Onder 16-2 het in Weert op tegen BAL. Lieshout had het lastig met het fysieke spel van de tegenstanders. Toch wist het na een snelle 12-4 achterstand aan te haken. Bij rust was het 25-18. Ook in het derde kwart bleef het verschil slechts 7 punten, maar in de laatste periode wist de thuisploeg uit te lopen naar een 49-31 overwinning.