Jeroen Engelhart
Jeroen Engelhart Foto:

Een en Twintig start met overwinning

Sport Sport

Beek en Donk - Het naar de 1e klasse gepromoveerde Een en Twintig had een prima competitiestart. Met 7 punten op zak vertrokken de Een en Twintig spelers Jordi Kivits, Bert Coolen en Rowena de Haas op vrijdagavond uit Oss. De score is mogelijk enigszins vertekend omdat een van de Osse spelers na één wedstrijd met een blessure aan de kant moest blijven. Door deze overwinning mag Een en Twintig zich voor minimaal een week koploper noemen.

Een en Twintig 2 beleefde een enigszins teleurstellende start. Met een 3-7 overwinning bleken de gasten van Unicum net even sterker dan de Een en Twintig spelers. Een uitslag die overigens een heel ander aanzien had kunnen hebben als de Een en Twintig spelers Stefan Hamelijnck, Jos Beniers en Jeroen Engelhart het geluk wat meer hun kant had gekozen. Maar liefst vier wedstrijden gingen met het kleinst mogelijke verschil in de 5e game verloren. Hierdoor bleven de Een en Twintig overwinningen beperkt tot Jeroen Engelhart (2) en Jos Beniers.

Ook Een en Twintig 3 liep tegen een 7-3 nederlaag op. Ondanks dat Joost van Goch, Guido Graat en Aum Hamelijnck in bijna alle wedstrijden wel één of meerdere games wisten te winnen, bleken de Aarle Rixtelse tegenstanders vaak toch net een maatje te groot.

Team 4 had een prima competitiestart bij Geenhoven in Valkenswaard, 4-6. Bjorn Bor was de gevierde man bij Een en Twintig. Hij bleef zowel in zijn enkelspelen als in het dubbelspel ongeslagen. Ton Paardekoper en Tim van Dalen waren verantwoordelijk voor de overige 2 Beek en Donkse punten.

Team 5 deelde de punten met tegenstander Never Despair. Hamed Alisedaghat en Patrick Biemans wonnen samen elk twee wedstrijden en wisten ook het dubbelspel naar zich toe te trekken. Jos de Gruyter speelde verdienstelijk, had meerdere keren winstkansen maar bleef uiteindelijk puntloos.

Ook team 6 kwam tot een puntendeling met de TU studenten van Taveres. De uitslag geeft een goed beeld van een wedstrijd waarin nauwelijks sprake was van een niveauverschil. Voor Een en Twintig waren Christi Eekels met twee en Hans Eekels en Kevin Biemans met elk één overwinning verantwoordelijk voor de Beek en Donkse punten.

Team 7 leed een forse 2-8 nederlaag tegen Stiphout. Enkel Shaun Marien wist zich via twee overwinningen staande te houden. Volgende week krijgen Wendy van Deursen en Chris Klingsporn de kans op revanche wanneer zij op bezoek gaan bij het Astense ATTV.

Het jeugdteam van Een en Twintig leed een kleine 4-6 nederlaag tegen Never Despair. Thomas Orbon liet zien dat hij een tegenstander is waar iedereen rekening mee dient te houden. Hij bleef in al zijn wedstrijden zijn tegenstanders de baas. Roos van Schip en Niels van Kessel konden, alhoewel zij enkele keren bij een overwinning waren, zijn voorbeeld niet volgen.