Afbeelding

Een en Twintig op drempel kampioenschap

Sport Sport

Beek en Donk - Dankzij een 3-7 overwinning op Never Despair heeft het vaandelteam van Een en Twintig aanstaande vrijdag in haar uitwedstrijd tegen Valkenswaard aan één punt genoeg om zich kampioen te mogen noemen. In den Bosch kwam Een en Twintig niet in de problemen.

Het tweede team van Een en Twintig deed goede zaken. Dankzij een 6-4 overwinning op Maashorst kan is Een en Twintig gevrijwaard van degradatiezorgen en kan het freewheelend de competitie uitspelen.

Team 3 zal nog wel aan de bak moeten om te ontsnappen aan een alles beslissende degradatiewedstrijd. In de thuiswedstrijd tegen Budilia kwam Een en Twintig tot drie punten, gezamenlijk behaald door Aum Hamelijnck, Gijs Oprins en Guido Graat. Uitzichtloos is de situatie van Een en Twintig zeker niet. Komende week staat de competitieafsluiter tegen het al gedegradeerde Veldhoven op het programma. Een grote overwinning kan mogelijk leiden tot klassenbehoud.

Ook team 4 kan zorgeloos haar laatste wedstrijd spelen. Tegen Unicum lieten Ton Paardekooper, Bjorn Bor en Rolf Hendricksen via een 1-9 overwinning zien dat zij tot de sterkere 4e klasse teams behoren. Ondanks dat het kampioenschap niet meer haalbaar is bestaat de kans dat Een en Twintig, mocht het komende week een goede uitslag neerzetten tegen het laag geplaatste Veldhoven, nog in aanmerking komt voor een promotiewedstrijd.

Team 5 moet om aan een degradatieduel te ontkomen nog één keer vol aan de bak. Een voorsprong van twee punten op Stiphout is weinig, maar moet gezien het wedstrijdprogramma in de laatste speelweek voldoende zijn. Wanneer de verwachtingen uitkomen is Een en Twintig ook volgend jaar verzekerd van een plek in de 6e klasse.

Een en Twintig 6 deed afgelopen goede zaak door Unicum een 3-7 nederlaag toe te brengen. Kevin Biemans was wederom sterkhouder bij de Een en Twintig spelers. Hij bleef ongeslagen. Chrisi Eekels volgde hem met twee overwinningen op de voet. Hans Eekels bleef één keer aan de goede kant van de score. Aanstaande week kan Een en Twintig in de wedstrijd tegen naaste concurrent Veldhoven zich tot kampioen laten kronen. Daarvoor moet het wel nog 3 van de 10 te spelen wedstrijden winnen.

Voor Een en Twintig 7 rest er niets anders dan een laatste plaats. Ook in de wedstrijd tegen Never Despair kwamen de Een en Twintig spelers Shaun Marien, Chris Klingsporn en Wendy van Deursen te kort, 2-8. Wel heeft Een en Twintig heeft de kans om de competitie verrassend af te sluiten wanneer aanstaande week kampioen ATTC wordt ontvangen.

Het jeugdteam van Een en Twintig liep tegen het gehavende Taverbo toch tegen een 7-3 nederlaag aan. De Boxtelse spelers staken duidelijk in een betere vorm van de Een en Twintig spelers Lisa Ceelen, Thomas Orbon enn Niels van Kessel. De laatste wedstrijd tegen het iets hogere geplaatste Maashorst biedt wellicht nog kansen om de competitie op een succesvolle wijze af te sluiten.