Afbeelding
Foto:

Badminiton bij BC De Ganzeveer

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Met behulp van een aantal vrijwilligers van BC De Ganzeveer hebben kinderen tussen de 4 en 8 jaar veel plezier kunnen beleven aan een badmintonles op zaterdag 20 januari. De opkomst was onverwacht groot!

Een heel uur lang hebben deze kinderen kennis kunnen maken met badminton. Er werd gestart met een warming-up. Daarna werden er groepjes gemaakt. Door middel van tikspelletjes, gooien en vangen, tegen een ballon slaan en een hindernisbaan was het uur ‘super leuk’ en ‘zo om’ volgens een van de kinderen. Het hooghouden met de ballon was duidelijk de favoriete oefening en de ballonnen gingen na afloop met de kinderen mee naar huis.

Ook konden kinderen overslaan met vrijwilligers of met elkaar. Dit was soms nog wel moeilijk, maar al doende leer je! Het enthousiasme was in heel de zaal te horen. Toen het uur voorbij was vonden de kinderen (en de organisatie) het jammer dat ze al moesten stoppen. De vraag of niet nog wat langer doorgegaan kon worden werd gesteld. Voor de organisatie natuurlijk een mooi compliment om terug te horen. En tevens een aanzet tot nadenken. Want kunnen ze dit niet vaker doen? Binnen de vereniging is nu overleg om te kijken of het mogelijk gemaakt kan worden dat deze activiteit vaker aangeboden kan worden, want kinderen die plezier hebben in sporten is het mooiste dat er is.