Zwaar bevochten gelijkspel voor Sparta’25

Beek en Donk - Sparta’25 wist aan de eerste competitiewedstrijd na de winterstop uit tegen het Waardenburgse WNC één punt over te houden.

Direct vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Sparta geen makkelijke middag tegemoet zou gaan. WNC zette Sparta vanaf minuut één onder druk en de Beek en Donkenaren hadden moeite om zich onder deze druk uit te spelen. Toch waren het de Groen-Witten die al na vier minuten de scoren wisten te openen. Uit een uitbraak kon Daan van Heijnsbergen broer Rick diep sturen die vervolgens vanaf rand strafschopgebied de bal in het doel wist te schieten, 0-1. Rond een half uur spelen was het Philippe Cleutjens die dicht bij de 0-2 was. Uit een vrije trap van Dirk Biemans kon hij de bal niet voldoende raken waardoor deze voor het doel langs ging. Ook WNC kwam in de eerste helft dicht bij de gelijkmaker. Tot twee keer toe werd een doelpunt niet gehonoreerd, één keer voor hands en de andere voor buitenspel, en ook voor de rust bracht de lat nog één keer redding voor Sparta’25.

Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam WNC op gelijke hoogte. Een bal bij de tweede paal werd voor het doel gebracht en kon eenvoudig worden ingeschoten, 1-1. Even later kwam een speler van de thuisspelende partij met de bal aan de voet oog in oog met doelman Bram Werdens maar deze wist de bal te keren. Ondanks de enorme strijdlust van Sparta kwam WNC zeven minuten voor tijd toch op een 2-1 voorsprong. Uit een voorzet wist een aanvaller van WNC bij de tweede paal de bal binnen te schieten. Toch werd het harde werken van de Spartanen toch beloond. In de blessure tijd wist Dirk Biemans de Waardenbrugse doelman alsnog te verschalken en de eindstand op 2-2 te brengen.

Volgende week zaterdag speelt Sparta’25 haar volgende competitie wedstrijd uit tegen Almkerk; aanvang 14.30 uur.