Cas van Uden schiet voor twee van zijn 15 punten

Vaandelteams Basketball Club Lieshout verliezen in slotfase

Lieshout - Onder 14 speelde zaterdagochtend in Sittard tegen Bumpers. Lieshout leed veel balverlies en miste kansen, waardoor Bumpers profiteerde en won met 95-61. Piet Heinsbergen, terug na een langdurige blessure, werd topscorer met 17 punten, gevolgd door Tijmen van den Broek met 16 punten.

Mannen Onder 18 had tegen BC Langstraat Shooters in Waalwijk als snel de controle. Bij rust stond het team voor met 10-31. Het spelbeeld bleef in de tweede helft hetzelfde. Lieshout won met 36-59. Sven Beckers scoorde 30 punten.

Dames 1 speelde in Den Bosch tegen het gelijkwaardige EBBC en nam een voorsprong van 14-25 in het eerste kwart. EBBC wist in te lopen en met nog enkele seconden op de klok zelfs een 54-53 voorsprong te pakken. Lieshout probeerde via een time-out een beslissende actie uit te tekenen, maar kwam niet meer tot scoren. Het verloor met één punt verschil.

Heren 1, tweede in de stand, nam het thuis op tegen koploper BC Heeze. Lieshout had na het eerste kwart een voorsprong van 19-9 en bouwde die voor rust uit naar 41-24. Na rust kroop Heeze dichterbij, waarbij het in het laatste kwart de leiding overnam. In een spannende eindfase trok Heeze aan het langste eind en won met 64-68.

Op zondagochtend trad een fel Onder 16-2 aan tegen Fanatics in Roermond. Het zette het thuisteam flink onder druk, waardoor deze in een zoneverdediging vluchtte. Die werd mede door Sennen Munsters (12 punten) aan flarden geschoten. Finn Flipsen, Biek van Hoof en Stef van Gend waren de baas in de rebound, waaruit Lieshout fast breaks kon lopen en naar een 23-88 overwinning.

Deshay Sahli maakte zijn rentree voor Onder 16-1 tegen JRC Boxtel, na een jaar van afwezigheid. Hij wist direct te scoren, zoals ook Ties Verbakel, die terugkeerde na een blessure. Hij scoorde vier punten. Lieshout was de betere ploeg en nam een voorsprong van 28 punten en kon hierdoor nieuwe patronen oefenen. JRC liep iets in, maar de winst kwam niet in meer gevaar. Met een laatste score van Tim van Lieshout (9 punten) won Lieshout met 42-52.

Heren 2 ging op bezoek bij Venlo Sport Crusaders. Lieshout startte sterk, maar zag het thuisteam toch voorbij komen en een 27-13 voorsprong nemen bij rust. Lieshout had moeite met scoren, waardoor de Venlonaren de marge verder konden vergroten naar een 63-37 overwinning.