Biek van Hoof schiet een hookshot over twee tegenstanders

Basketballers Lieshout tonen karakter tegen topteams

Lieshout - Na de carnavalsvakantie kwamen veel teams van Basketball Club Lieshout weer in actie. Onder 12 kon zich twee periodes meten met Attacus uit Veghel, maar vanaf de derde periode namen de bezoekers de overhand. Bij rust was het 17-35. Lieshout gaf zich niet gewonnen. Mede door 16 punten van Jules van Herwijnen wist Attacus niet verder uit te lopen, maar verloor Lieshout toch met 39-61.

Onder 14 speelde een goede eerste periode tegen topploeg Falcons uit Valkenswaard, dat bij de rust een 27-36 voorsprong had genomen. Lieshout toonde veerkracht en knokte zich terug en wist in het vierde kwart zelfs een voorsprong van één punt te pakken. In een spannende eindfase trok Falcons aan het langste eind. Lieshout verloor met 47-53.

Onder 16-2 wist koploper Kimbria uit Maastricht het eerste kwart goed tegenstand te bieden. Daarna waren het de bezoekers die domineerden. Zij zetten Lieshout flink onder druk, waardoor het nauwelijks meer tot scoren kwam. Via een 17-32 ruststand liep Kimbria uit naar een 22-72 overwinning.

Onder 18 speelde tegen Den Dungk. De teams waren drie periodes lang aan elkaar gewaagd. In het vierde kwart namen de bezoekers het heft in handen en liepen zij, bij een stand van 44-45, uit naar een 50-65 overwinning.

Heren 2 nam direct een 10-0 voorsprong tegen Achilles uit Nuenen. De bezoekers kwamen daarna op stoom en trokken de stand gelijk: 18-18. Tot aan rust hielden de ploegen elkaar in balans, maar in het derde kwart wist Achilles een gat te slaan van 41-59. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Lieshout verloor met 50-75.

Heren 1 speelde tegen de directe concurrent om de tweede plek, Tenderfeet uit Heeswijk-Dinther. Dat de teams niet veel voor elkaar onderdoen, bleek uit de 25-25 ruststand. Ook in de tweede helft bleven de verschillen klein. De bezoekers hadden daarin wel steeds een klein puntenvoordeel. Lieshout verloor uiteindelijk met 35-47, maar blijft wel tweede in de competitie.

Dames 1 nam het op tegen Tantalus uit Eindhoven. Lieshout had na het eerste kwart een voorsprong van 17-13. Tantalus leek in het tweede kwart even langszij te komen, maar Lieshout wist toch de rust te bereiken met een 31-24 voorsprong. In de tweede helft belette zij de tegenstander lang van scoren en liep het, mede dankzij een sterk spelende Lisa de Groot, uit naar een 65-48 overwinning.