Een opgelucht Dames 1 na een nipte overwinning op Attacus
Een opgelucht Dames 1 na een nipte overwinning op Attacus Foto:

Basketbalsters Lieshout winnen in slotseconden

Lieshout - Na de overtuigende overwinning van vorige week ging Onder 12 vol goede moed naar Venray voor een duel tegen Jumpers ‘76. Lieshout kende een sterke start en had al snel een 8-19 voorsprong. Daarna was het echter het thuisteam dat de overhand had en een 33-21 voorsprong nam bij rust. Lieshout had in de tweede helft moeite met scoren, waardoor Jumpers verder kon uitlopen. Lieshout verloor met 60-34. Jules van Herwijnen werd topscorer met 14 punten.

Heren 2 nam het in Weert op tegen subtopper BAL. Lieshout was niet opgewassen tegen het snelle spel en het hoge schotpercentage van de tegenstander. Het verloor met 120-45. Lichtpuntje was het goede spel van jeugdspeler Ian Verburgh.

Dames 1 begon slap aan het duel met Attacus in Veghel. Binnen enkele minuten keek het tegen een 10-0 achterstand aan. Het verschil liep tot in het derde kwart verder op naar 16 punten, maar daarna vocht Lieshout zich terug in de wedstrijd. Aan het einde van het derde kwart was de achterstand nog maar vijf punten. Direct in het laatste kwart kwam Lieshout langszij, waarna de teams elkaar tot in de laatste seconden in evenwicht hielden. Met nog enkele seconden op de klok nam Lieshout, bij een 71-71 stand, een time-out om een laatste aanval te bespreken. En met succes. Floor Welten (topscorer met 24 punten) wist tegen het eindsignaal de winnende score te maken. Lieshout won de thriller met 71-73.

Heren 1 had in Kerkrade een makkelijke middag tegen rode lantaarndrager Titans. Bij rust had Lieshout al een voorsprong van 10-50 te pakken. In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Lieshout kwam iets minder vaak tot scoren, maar won alsnog met ruime cijfers. Harm Steegs en Jordy Dols scoorden beiden 19 punten en waren daarmee topscorers aan Lieshoutse zijde in een met 23-84 gewonnen wedstrijd.