Jaccy van den Enden in duel met Essaikaiti. Youri Arts en Aaron Hurkx kijken toe.

SV De Braak gelijkwaardig aan ELI

ELI is er niet in geslaagd om op eigen veld sv De Braak, voorlaatste op de ranglijst, een nederlaag te bezorgen. Het jonge team van trainer van Hout was lange tijd gelijkwaardig aan de Blauwwitten en kreeg zelfs kansen op de volle winst. De 1-1 was teleurstellend voor de thuisploeg, maar door het verlies van ASV’33 steeg ELI naar de tweede plek achter de bijna zekere kampioen Lierop.

Onder leiding van de jonge goed fluitende scheidsrechter Biemans was het de thuisclub die het eerst gevaarlijk was. Het was Milos Milosevic, die de bal uit een voorzet van Tijn van Hout via de kruising en de doelman bijna succesvol was. ELI had wel veel balbezit, bouwde rustig vanuit de verdediging op, maar wist nauwelijks gevaar te stichten. In de 32e minuut was Aaron Hurkx dichtbij de openingstreffer bij een vrije trap van aanvoerder Van den Enden. Een minuut later ontsnapte het team van trainer Jeroen Vermaas aan een 0-1 achterstand. De treffer van Essaikaiti werd wegens buitenspel afgekeurd. Kort voor rust was het doelman Erik Swinkels, die met een fraaie reflex een goal van Antonio voorkwam.

Direct na rust kreeg De Braak een dot van een kans na balverlies van ELI bij een ingooi bijna op de achterlijn van De Braak. Antonio mikte de bal naast. Na een uur spelen kwam ELI toch op voorsprong. Het was Milos Milosevic, die de bal uit een voorzet van Jaccy van den Enden heel fraai binnenkopte, 1-0. De bezoekers bleven geloven in een goed resultaat. Zo moest Floris van Hout op de doellijn de aansluitingstreffer voorkomen. Aan de andere kant waren Jeremy Raaijmakers en Milosevic dichtbij de 2-0. In de 81e minuut viel de verdiende 1-1. Bardan scoorde met een lage schuiver. Hierna kregen beide teams nog een uitgelezen kans op de winnende treffer, maar Joost van Kasteren en Bardan misten beiden.

Zondag gaat ELI op bezoek bij Milheezer Boys, dat evenals ELI nog niet kansloos is om de 3e periodetitel te winnen.